Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Blagdan: Pozdravljam početak rekonstrukcije HSLS-a

04.10.2010. 22:00
Blagdan: Pozdravljam početak rekonstrukcije HSLS-a


Pozdravljam  početak rekonstrukcije  HSLS-a i vjerujem da će ljudi  koji su danas na čelu ove  stranke imati snage za to, kazala je glasnogovornica Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije Milka Blagdan odgovarajući na konferenciji za novinare  na traženje  da komentira promjene na  čelu zadarskog i županijskog  HSLS-a. Na pitanje je li pri  tom mislila na nekadašnjeg  HNS-ovca Željka Predovana,  koji je danas na čelu zadarskog HSLS-a, kazala je kako  je mislila na članove stranke u  cjelini.
Blagdan je najavila kako će  u sklopu priprema za parlamentarne izbore, u sljedećih  godinu dana, u Zadru javne  tribine i predavanja održati  Radimir Čačić, Vesna Pusić,  ali i drugi istaknuti članovi  stranke, koji će javnosti predstaviti konkretne programe  utemeljene na već postojećem  HNS-ovom “četverolistu” .  Na upit je odgovorila kako  HNS s SDP-om još nije dogovorio raspored mjesta na  listi za IX. Izbornu jedinci, niti  postoji dogovor o tome tko će  biti najviše pozicionirani  HNS-ovac na toj listi.
– Došli smo u fazu kada postaje, ne toliko jasno da je  opozicija sa svojim programima sposobna preuzeti odgovornost vlasti u državi, koliko  da su sadašnja Vlada i HDZ  pokazali da nemaju rješenja  za stanje u državi kojeg karakterizira sve veća stopa nezaposlenosti, pad gospodarskih aktivnosti, pad standarda, osim  Mladena Barišića i  sličnih, i veliko nepovjerenje  građana u političare i institucije. Moram konstatirati da  se iz vodstva sadašnje opozicije, a tu ključne smatram  stranke „Kukuriku koalicije”,  mora sve snažnije upućivati  poruka da rješenje postoji uz  jedan uvjet, a to je promjena  vlasti na izborima, kazao je  predsjednik ŽO HNS-a Zvonko Mišlov dodajući kako  “snažniju ekspanziju i poziciju  oporbenih stranaka na području Zadarske županije  možemo očekivati tek nakon  parlamentarnih izbora pod  uvjetom da pobijedi sadašnja  opozicija” i kako u „uvjetima  kad HDZ ima vlast na državnoj, županijskoj i gradskoj razini, postoji suzdržanost ljudi  prema opozicijskhi stranaka,  što moramo donekle razumjeti”.
Mišlov je napomenuo kako  u Zadarskoj županiji  potoji 18  stranačkih podružnica, najavio je održavanje izbornih   skupština u biogradskoj, sukošanskoj i gračačkoj podružnci, te podružnici Sv. Filipu i Jakovu, navodeći kako  osnivanje podružnica u Kolanu i Ražancu pripremaju  povjerenici.