Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Vrsaljko: Krkić i Mata će samo dodatno motivirati

04.10.2010. 22:00
Vrsaljko: Krkić i Mata će samo dodatno motivirati


Početkom siječnja ove godine Šime Vrsaljko prebačen je iz Lokomotive u Dinamo, kao jedan od najnadarenijih igrača škole nogometa u Maksimirskoj 128. Danas, deset mjeseci kasnije, 18-godišnji Zadranin je postao jedan od najkonstantnijih članova modrog ansambla. Sjajnu formu i veliki potencijal Vrsaljko je potvrdio i ove nedjelje, u visokoj pobjedi nad Istrom 1961.
– Sve se odigralo kako smo priželjkivali nakon nesretnog poraza od PAOK-a u Solunu. Načeli smo Istru nakon minutu i pol igre, a to je ono najbolje što se može dogoditi u ovakvim utakmicama. Nakon tog gola za vodstvo jedino otvoreno pitanje bio je konačni rezultat – kaže Vrsaljko.
Nedjelja je donijela proboj Dinama na vrh Prve HNL, nakon pet mjeseci. Koliko vam to znači?
– Za nas je povratak na prvu poziciju najveća vrijednost ovog tjedna. Uvjeren sam da ga više nećemo ispustiti iz ruku i da će Dinamo po šesti put uzastopno biti prvak, i to u godini proslave velikog klupskog jubileja, stote obljetnice postojanja.
Sada vas očekuju dvije utakmice dodatnih kvalifikacija sa Španjolskom u dresu U-21 reprezentacije. Kako procjenjujete šanse za prolaz na Europsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine?
– Ždrijeb nam je donio najtežeg mogućeg suparnika. Svi vrlo dobro znamo koliko su kvalitetni španjolski nogometaši u mlađim dobnim kategorijama, ali to ne znači puno u ove dvije utakmice. Na kraju krajeva, nismo se slučajno našli u ovoj fazi natjecanja. Mislim da su ovdje sve opcije otvorene.
Što se može napraviti iduće subote na gostovanju u Burgosu?
– Uvjeren sam da tamo možemo ostvariti povoljan rezultat koji će nam dati realne šanse za prolaz. S druge strane, jasno je da će Španjolci pred svojim navijačima tražiti opipljivu prednost za uzvrat. Ne znam što će se dogoditi na toj utakmici, ali siguran sam da tamo nećemo pasti bez ispaljenog metka. Vjerujem da se iz Burgosa možemo vratiti neporaženi, iako ni minimalni poraz ne bi bio tragedija.
Mnogi smatraju da su Španjolci apsolutni favoriti, jer imaju igrače vrijedne desetke milijuna eura, poput Juana Mate, Bojana Krkića, Sergija Canalesa i Javija Martineza. Kako vi gledate na to?
– Istina, španjolska U-21 reprezentacija na raspolaganju ima fantastične igrače, ali to ne znači da su nedodirljivi. Jedino mjerilo je teren, a tamo milijuni eura nemaju presudnu ulogu. Uostalom, najbolji pokazatelj je naša nedavna utakmica s Villarrealom u Europskoj ligi. Ta momčad na papiru je deset puta skuplja od Dinama, a Zagreb je napustila potražena. Visoki rejting najboljih španjolskih igrača za mene je samo dodatni motiv, i ništa više od toga. Juan Mata, Bojan Krkić i ostale njihove zvijezde sigurno me neće impresionirati, a siguran sam da svi moji suigrači iz reprezentacije razmišljaju na isti način. Te dvije utakmice sa Španjolskom su sjajna prilika da svima pokažemo koliko zna i može ova U-21 reprezentacija.