Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dva dana ruleta kvalifikacija

04.10.2011. 22:00
Dva dana ruleta kvalifikacija


Očekujem da ćemo igrati na razini svojih maksimalnih mogućnosti. U dobroj smo seriji, imamo četiri pobjede, u jednom smo pozitivnom momentu i nadam se da ćemo s takvim igrama nastaviti i danas – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović


Aktivni će biti idući dani u kuglačkom svijetu. Nacionalna natjecanja miruju, a na staze izlaze najbolje momčadi koje će se na međunarodnoj razini suprostaviti jedna drugoj. 
Osam muških i ženskih hrvatskih sastava raspršit će se po europskim destinacijama. Prvaci  Zadar i Zagreb će u Augsburg na Svjetski Kup. Vice-prvaci Mlaka i Zaprešić u Bolzano na Europski Kup dok će u Skopje, na NBC Pokal Istra i Zagreb-Zaboky odnosno Konikom Osijek i Grmoščica.
Zadrani u Njemačkoj brane titulu viceprvaka. Prošle sezone stigli su do finala i osvojili prvo odličje sezone. Ponoviti takav rezultat bilo bi izvanredno.
– Očekujem da ćemo igrati na razini svojih maksimalnih mogućnosti. U dobroj smo seriji, imamo četiri pobjede, u jednom smo pozitivnom momentu i nadam se da ćemo s takvim igrama nastaviti i danas – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović.
Svjetski Kup počinje danas, a na njemu će nastupiti 15 najboljih europskih sastava, prvaka država. Za svaku momčad nastupit će šest igrača, a u konačnici kad se zbroje učinci, četiri najbolje momčadi nastupit će u polufinalu. Kvalifikacije su na rasporedu danas i sutra, polufinala u petak, a finale u subotu.
– Danas u 11 ćemo na teren poslati Luku Ukalovića, u 14 Stanka Čotu, a u 17 Kostadina Maneva – objašnjava Mijolović, što znači da će sutra za polufinale “bacati” preostala tri Zadrana, Mario Baljak, Hrvoje Marinović, a seriju će najvjerojatnije završiti Boris Benedik.
– Želimo ući u polufinale. To nam je cilj i uvjeren da imamo snage to učiniti. Sigurno da će u određenom trenutku presuditi i faktor sreće. Ukoliko nam to pođe za rukom, sve je otvoreno – zaključio je Mijolović.