Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U sudaru gumenjaka i drvene batele teško ozlijeđen bračni par iz Preka

04.10.2011. 22:00
U sudaru gumenjaka i drvene batele teško ozlijeđen bračni par iz Preka


Do nesreće je došlo kada je 32-godišnji Zadranin glisirajući gumenjakom iz luke Preko naletio na drvenu brodicu u kojoj se nalazio bračni par iz Preka koji su ribarili. Od siline udarca oboje su pali u more i teško se ozlijedili


Teška pomorska nesreća u kojoj je 65-godišnjak iz Preka zadobio po život opasne ozljede, a njegova supruga prijelom kostiju ruke, dogodila se u srijedu, u poslijepodnevnim satima u Zadarskom kanalu.
– Glisirajući iz marine Preko prema Zadru gumena brodica 2123 ZD sudarila se s drvenom brodicom PR 133 danas oko 17 sati oko 700 metara od lukobrana. Gumeni gliser s deset osoba je prednjim lijevim dijelom udario u drvenu batelu na kojoj su dvije osobe ribarile. Uslijed sudara muškarac i žena pali su u more te ih je voditelj gumene brodice odvezao u Zadar gdje je ih je preuzela hitna pomoć – izvijestila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture napominjući kako su obje ozlijeđene osobe zbog težine ozljeda hospitalizirane u Općoj bolnici Zadar.  
Dežurni liječnik potvrdio je da su obje osobe iz drvene brodice pretrpjele teške tjelesne ozljede.
– Ženi je utvrđen, kazao je dežurni liječnik, lom kosti u ruci, a muškarac višestruke teške ozljede te se nalazi u šok sobi.
Gumenjakom je upravljao S.R. (32) iz Zadra, dok je drvenom brodicom upravljao R.D. (65) iz Preka – izvijestili su iz Lučke kapetanije Zadar koja je 32-godišnjaka podvrgla alkotestu, no utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola u vrijeme nesreće.
Uvidom u njegovu dozvolu za plovidbu brodice ZD 2123 Lučka kapetanija Zadar utvrdila je također da je ista valjana, međutim posada brodice nije bila kompletna, odnosno nedostajao je jedan član posade.
Lučka kapetanija Zadar obavlja istragu ove pomorske nesreće.