Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vlašić: Treba nam maksimalna podrška

04.10.2013. 22:00
Vlašić: Treba nam maksimalna podrška


Mislim da smo se uspjeli pripremiti na najbolji mogući način, s obzirom na to koliko smo imali vremena – kaže Vlašić


Prva stvar koju treba naglasiti uoči večerašnjeg otvaranja ABA lige u Krešinom domu je važnost podrške navijača za momčad Zadra. Prave podrške u što je većem mogućem broju. Situacija već na početku sezone nije laka i svatko, komu je KK Zadar pri srcu, mora biti svjestan važnosti utakmice protiv Szolnoki Olaja. Momčadi, koja je prošle sezone dugo bila na dnu tablice, ali je u drugom dijelu pokazala da može biti itekako opasan protivnik.
– Ne možemo reći da je prva utakmica kvalifikacijska, ali je sigurno od velikog značaja.
Hrvoje Vlašić, kojemu će to biti povratnički debi u službenoj utakmici na klupi Zadra, nakon više od 11 godina, dobro zna koliko bi njegovoj momčadi značilo krenuti pobjedom. Pogotovo nakon velikih turbulencija i kašnjenja u pripremnom razdoblju.
– Mislim da smo se uspjeli pripremiti na najbolji mogući način, s obzirom na to koliko smo imali vremena. Činjenica je da nam nedostaju tri tjedna priprema, što se tiče forme i igranja jakih utakmica, međutim, tu smo gdje jesmo, natrag ne možemo i dočekujemo Szolnoki s optimizmom i vjerom da možemo do pobjede.
Je li trener zadovoljan momčadi koju ima na raspolaganju?
– U globalu jesam, međutim, evidentno je da nam nedostaju neke pozicije. Ali nemamo izbora. Moramo se pokriti s ovim što imamo i u radnom dijelu biti na najvišoj razini te pokušati od svih igrača izvući maksimum.
Na kraju, Vlašić se još jednom vratio na navijače.
– Igramo kući i pokušavamo se na taj način postaviti od početka. Trebat će nam maksimalna podrška s tribina i bilo bi lijepo otvoriti sezonu pobjedom. Tim više što bi nam, u nekakvom raspletu, međusobni ogled s njima mogao biti vrlo važan.
Zdravstveno stanje momčadi?
– Bilo je nekih problema posljednjih dana, međutim, nadam se da ćemo biti kompletni. Liječnička služba radi sve po tom pitanju – zaključio je trener Zadra.