Masnić: Imamo momčad za Skupinu I

Slika korisnika admin
Autor: 
marin_masnic4
Sebastian GOVORČIN

Za odbojkaše Zadra nova sezona počet će današnjim dvobojem 1. kola Kupa. Momčad s Višnjika bit će domaćin Mladosti Marina Kaštela, a uzvratni dvoboj ova dva sastava na raspored je sljedeći tjedan. Nakon toga 11. listopada počinje Prva A liga koja će se ponovno igrati u dvije skupine. Zadrani će treću godinu zaredom biti u donjem domu, u Skupini II.

- Jako dobro smo odradili pripreme, naročito mlađi igrači. Nekolicina starijih je radila u nešto manjem obimu, ali u principu sam jako zadovoljan. Na prvoj pripremnoj utakmici protiv Bihaća izgledali smo jako dobro. Poslije toga smo malo lošije odigrali protiv Siska, međutim, nadam se da će početak prvenstva momčad dočekati spremna - kaže Marin Masnić, trener koji na klupi Zadra sjedi više od jednog desetljeća. Zadar ide u red klubova koji ne mijenjaju često igrački kadar. Odlaze samo ekstra talenti, dio igrača prekine s odbojkom nakon završetka srednje škole, a kod nekih jednostavno dođe do "zamora materijala". Transfera u pravom smislu te riječi u odbojci, i to ne samo zadarskoj - nema. Stoga i igrači koji dođu iz drugih sredina uglavnom su poslovno vezani za Zadar. Sve je na amaterskoj razini, a jedini profesionalac u momčadi je upravo Masnić.

- Manje-više imamo istu momčad kao i prošle sezone. Vratio nam se Josip Viduka, a iz Centrometala je došao Miroslav Vabec, dosta iskusan igrač, koji će nam biti od velike pomoći, kako na treningu, tako i na utakmicama. Vratio se i Dražen Čubrilo, koji će više participirati na treningu, nego u početnoj šestorci, ali bitno je imati dobru momčad za trening da možemo kvalitetno raditi. Svakako, vjerujem da imamo bolju momčad od lanjske.

Uz iskusne Vabeca, Viduku, Belića, Suraća i Čavraga, Masnić na raspolaganju ima zanimljivu generaciju mladih igrača.

- Dobro smo pokriveni na svim pozicijama. Mladi će sigurno dobiti prostor za napredak jer je ovo liga taman po mjeri za njih. Svaki novi igrač u rotaciji za nas je dobitak. Radom s mlađim kategorijama, kao i razinom kvalitete koju drže oni iskusniji, došli smo do toga da nam rezultati ne ovise o raspoloženju jednog ili dvojice igrača.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno