Do kraja listopada otvara se vrtić vrijedan 2,7 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Laureati Općine Ražanac

Stanovnici općine Ražanac su u subotu i nedjelju nizom svjetovnih i liturgijskih slavlja obilježili Dan općine i blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija. Svečanosti su počele polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Radovinu ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu te ispred spomen obilježja Galebovi u centru Ražanca. Općinsko izaslanstvo predvodili su načelnik Nikola Miletić, donačelnik Dragutin Miočić, predsjednik Općinskog vijeća dr. Nediljko Jović, a uz njih su bili općinski vijećnici te gosti.

Dugovi skoro zavezali ruke

O proteklom jednogodišnjem radu i budućim pravcima razvoja općine govorio je općinski načelnik Nikola Miletić.

- Kada smo prije dvije godine dobili mandat građana a i odgovornost da vodimo našu općinu nismo u taj projekt ušli iz osobnih i sličnih ponuda već smo bili uvjereni da se može napraviti više i bolje nego što je to rađeno do tada. Zatekli smo teško financijsko stanje koje se teško moglo popraviti u kratkom roku. Postojeći dugovi, izvršne sudske presude su nam skoro vezali ruke. No, međutim mi smo se odmah uhvatili u koštac s problemima. U kratkom roku riješili smo dug prema Geodetskom zavodu iz Rijeke na osnovu nove katastarske izmjere, istaknuo je načelnik Nikola Miletić dodavši kako nisu došli na vlast kako bi vraćali dugove već da su ovu godinu krenuli punim jedrima naprijed.

- U izgradnju i održavanje postojeće infrastrukture investirali smo 1,5 milijuna kuna. Nadalje, u izgradnju i opremanje zgrade dječjeg vrtića te uređenje njegovog okoliša, kojeg ćemo svečano otvoriti do konca ovog mjeseca investirano je oko 2,7 milijuna kuna, a od toga iz općinske blagajne 1.220.000 kuna dok je 1.467.000 kuna doznačilo Ministarstvo regionalnog razvoja RH uz pomoć fondova EU-a. Za potrebe male škole izdvojili smo 65.000 kuna, a uz to zdušno smo pomagali rad DVD-a Ražanac i općinskih KUD-ova te smo provodili program pomoći socijalno ugroženima, rodiljama i tome slično, istaknuo je načelnik Miletić dodajući kako općinska vlast ima u planu izgraditi novi cjevovod od vodospreme Škulići do Ražanca, izgraditi mrtvačnice u Ražancu i Rtini, Vatrogasni dom u Podvršju, rekonstruirati i dograditi školske zgrade u Ražancu i Radovinu i izgraditi sportske dvorane, novo školsko igralište u Ražancu.

Županija će pratiti Ražanac

Čestitku Ražančanima za njihov Dan općine u svoje osobno te u ime župana Stipe Zrilića i svih županijskih službi prenio je s govornice dožupan Rudolf Dvorski.

- Vaša općina ima veliku razvojnu perspektivu i županija će je kao i do sada kako moralno tako i financijski pratiti. U proteklih godinu dana za razne projekte i vaše potrebe županija je doznačila iz svog proračuna oko 590.000 kuna, a ove godine se samo za sanaciju fasade školske zgrade u Jovićima te izgradnju školskog igrališta u Radovinu planira izdvojiti 745.000 kuna. Spomenut ću da je naš Upravni odjel za provedbu dokumenata s područja općine Ražanac zaprimio 1.689 zahtjeva od čega je do sada riješeno 47 posto te će vam se i u tom pogledu pružiti pomoć, istaknuo je uz ostalo dožupan Dvorski.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno