U Gospodarskom vijeću čak 29 članova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Filip BRALA
Denis Ikić

Ovih dana izabrano je novo Gospodarsko vijeće Županijske komore Zadar za razdoblje od 2015.-2019. godine. Radno tijelo za izbor sastoji se od dvaju predstavnika svake gospodarske grane zastupljene na području Županijske komore Zadar, od kojih se jedan član bira prema visini ukupnog prihoda, a drugi prema broju zaposlenih. Kako je rekao direktor HGK Županijske komore Zadar Denis Ikić broj članova radnog tijela određen je po nacionalnoj klasifikaciji iz 2007. godine.

Tko je u GV-u?

Novo Gospodarsko vijeće činit će Tankerska plovidba d.d., Tankerkomerc d.d., Turisthotel d.d, Borik d.d., Maraska d.d., SAS strojogradnja d.o.o., LTH Metalni lijev d.o.o., Ilirija d.d., Vigens d.o.o., Luka Zadar d.d., Aluflexpack novi d.o.o., Kepol-Plast d.o.o., Cromaris d.d., HSTEC d.d., Kali tuna d.o.o., Paška sirana d.d., Sonik d.o.o., AG Barešić & sinovi d.o.o., Vodoinstalacija d.o.o., Vrana d.o.o., Čistoća d.o.o., Tvornica mreža i ambalaže d.o.o., Marina Dalmacija d.o.o., OTP banka d.d., Mardešić d.o.o., Bakmaz d.o.o. i Ceste Zadarske županije d.o.o.

- Dakle, novi članovi GV Zadarske županije su: HSTEC, kao hi - tech tvrtka, AG Barešić & sinovi kao jedna od najaktivnijih tvrtki u Komori te Čistoća jer u našoj županiji djeluje 70 komunalnih poduzeća. Direktor Tomislav Ćurko je istovremeno i predsjednik Udruženja komunalnog gospodarstva pri HGK na nacionalnoj razini. U konačnici, izabrali smo Gospodarsko vijeće koje ima najveći broj članova Hrvatskoj, njih 29, budući da statut određuje samo minimum od 7 članova GV-a, rekao je Denis Ikić.

Ikić je dodao da je u GV ušla i OTP banka budući da je to jedina banka koja ima sjedište u Zadru. Iz starog sastava u GV-u više nema Croatia osiguranja i Arsenal Holdinga zbog novih organizacijskih shema ovih poduzeća. Nema ni Tvornice kruha Zadar i Adrije koja je u stečaju. Članovi GV Zadarske županije narednih će dana izabrati i predsjednika koji će ujedno biti i predsjednik HGK Županijske komore Zadar.

Zaoket iz negativnih ka pozitivnim trendovima

Denis Ikić je komentirao i aktualna gospodarska kretanja, napose podatak o 3-postotnom gospodarskom rastu.

- Nažalost HGK više ne može biti "up to date" s točnim podacima jer tvrtke već dvije godine nemaju zakonsku obezu da Fini svakog tromjesečja dostavljaju financijske pokazatelje. Možemo zaključivati na temelju anketiranja, i drugih podataka kao što su oni od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Međutim, mi ipak pribjegavamo najrelevantnijim pokazateljima koji se za prošlu godinu moraju dostaviti Fini do travnja iduće godine. Ipak i "ad-hoc" možemo reći da je na djelu zaoket iz negativnih ka pozitivnim trendovima. Po relevantnim pokazateljima iz lipnja ove godine, u županiji je na djelu blagi rast od 3,1 posto. Povećana je prodaja robe i usluga u inozemstvu i za 5,5 posto. Investicije su skočile preko 20 posto, kazao je Ikić dodavši kako je vrlo zanimljivo da je u 2014. godini svoja izvješća Fini predalo, kao nikad, 3.512 tvrtki.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno