Ivan Jerković oslobođen optužbi za pokušaj ubojstva policajca

Slika korisnika valentinam
Epilog prošloljetne filmske potjere od Vodica do Vrane
Policijska ophodnja oko 2.30 sati zatekla je trojac u pokušaju provale u jednu trgovinu u Vodicama, nakon čega su se dali u bijeg, a policajci su pod rotacijama i sirenom krenuli za njima
PIXSELL
Ivana Jerkovića Sudsko vijeće oslobodilo je zbog nedostatka dokaza

Nakon što je godinu i dva mjeseca proveo u istražnom zatvoru zbog sumnje u pokušaj teškog ubojstva policajaca i još tri kaznena djela, 33-godišnjeg Ivana Jerkovića iz Dugopolja jučer je na Županijskom sudu u Zadru sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Borisa Radmana oslobodilo svih optužbi zbog nedostatka dokaza.

Inače, Jerkoviću se jedinom sudilo za događaj iz kolovoza prošle godine kada je zajedno s dvojicom partnera sudjelovao u filmskoj potjeri oko tri sata u noći na cesti od Vodica do Vrane. Policijska ophodnja oko 2.30 sati zatekla je trojac u pokušaju provale u jednu trgovinu u Vodicama, nakon čega su se dali u bijeg, a policajci su pod rotacijama i sirenom krenuli za njima. Kako se nisu htjeli zaustaviti, vodički policajci su u pomoć pozvali kolege iz Policijske postaje u Biogradu koji su im na Jadranskoj magistrali, kod Pakoštana, postavili barikadu. Put su im prepriječili s dva označena policijska vozila, no oni se nisu zaustavili ni tada. Štoviše, nagazili su po gasu i zaletjeli se direktno u jednog od policajaca na barikadi, koji je bio prisiljen skočiti pokraj kolnika kako bi spasio život. Potom su probili barikadu i nastavili suludu vožnju obližnjom sporednom cestom koja vodi prema Vrani, a policajci su sjeli u svoje automobile i krenuli za njima. U jednom trenutku, vozač audija izgubio je kontrolu nad upravljačem i sletio s kolnika, gdje se potom zaustavio u raslinju uz prometnicu. Odvezeni su u Opću bolnicu Zadar kako bi im bila pružena liječnička pomoć, a potom su privedeni u prostorije policije. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika buntovnik
"U nedostatku dokaza" oslobođen",da je policajac ostao ležati mrtav onda bi bilo dokaza ,ali bi bilo stotinu olakšavajućih okolnosti,"smanjeno ubrojiv zbog utjecaja opijata i sJ. Jadni mi uz ovakvo hrvatsko sudstvo,a poruka glasi: Ljudi kradite,plačkajte, ubijajte policajce,tucite koga stignete,ako imate dovoljno novca za pravog odvjetnika nikog se ne bojte.