Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Davisa crijeva izbacila iz stroja, no Pipan ima ‘laksativ’ za Cedevitu

05.10.2018. 14:14


Iako je službena konferencija za medije prije svega organizirana s ciljem najave današnje utakmice s Cedevitom, 'desant' kompletnog zadarskog novinarskog kontigenta na Višnjik u petak ujutro pokazao se potpuno nepotrebnim. Velika većina njih je došla samo radi Glena Davisa koji je trebao prije jutarnjeg treninga dati svoju prvu službenu izjavu otkako je u srijedu navečer stigao u Zadar, no 'Big Baby' je ostao u hotelu u borbi s crijevnom virozom što će značiti da ga se teško može očekivati u sastavu Aleša Pipana sutra protiv Cedevite u Krešinom domu. Razočarenje je bilo teško opisati, jer dolazak bivše NBA zvijezde ipak je u ovom trenutku medijima mnogo zanimljiviji nego činjenica da Zadra u 17 sati očekuje utakmica u kojoj će trebati svu moguću potporu s tribina kako bi na najbolji mogući način otvorili novu košarkašku sezonu na domaćem parketu. Posebno jer se nije iskoristila lijepa prilika za pobjedom na gostovanju u 1. kolu kod FMP-a koje još uvijek ne izlazi iz glave slovenskog stratega na klupi Zadra.
– Prvo kolo je iza nas i mogu reći da smo bili vrlo tužni nakon poraza od FMP-a jer sam očekivao da ćemo odigrati malo bolje nego što jesmo i dobiti tu utakmicu. Nažalost nismo uspjeli, a ponovit ću ono što sam rekao i prije početka sezone da je ABA liga ove sezone vrlo izjednačena i da svaku takvu šansu kao što je bila ova u Železniku treba iskoristiti, jer se u protivnom dolazi u probleme. Završilo je kako je završilo i treba zaboraviti FMP te se okrenuti onom što je danas, a to je popravni ispit protiv Cedevite pred našim navijačima.
– Naš protivnik je ove sezone sklopio izuzetno respektabilnu momčad što im nije bilo teško s obzirom na velik budžet kojim raspolažu i imaju ambicije u svim natjecanjima otići do kraja. Tako da ćemo morati odigrati puno bolje nego što smo u prvom kolu, a da bi to i napravili potrebna nam je agresivna i koncentrirana obrana. Njihove vanjske igrače trebamo prisiljavati na greške, a bitan segment će u ovoj utakmici biti i kontrola skoka. U utakmici u Laktašima u četvrtfinalu Superkupa velike probleme smo imali u toj skok igri kad su Cedevitini centri izdominirali našu visoku postavu.
Ipak Zadar igra pred svojim navijačima, a u vrućem ambijentu Krešine dvorane nikome nije zagarantirana lagana šetnja, pa ni Cedeviti koja je kvalitetom rostera miljama ispred Pipanove momčadi.
Ono što je Slovencu vratilo malo osmijeh na lice jest povratak treninzima Marija Littlea na kojeg nije mogao računati u Železniku. S njim u sastavu sigurno će imati opciju više kontra moćne Cedevite.