Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

FOTOGALERIJA: Andrej Plenković sastao se sa zadarskim HDZ-ovcima u Višnjiku

05.10.2018. 14:35
FOTOGALERIJA: Andrej Plenković sastao se sa zadarskim HDZ-ovcima u Višnjiku


Predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković sastao se danas u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru s članovima županijskog odbora HDZ-a. Dio je to aktivnosti u kojima će, predsjednik HDZ-a u jednom danu obići šibenski, zadarski i gospićki HDZ. Plenković se u press dvorani na Višnjiku sastao sa širim formatom zadarskog HDZ-a, ponovno potvrdivši da je Zadar jedno od najjačih uporišta te stranke u Hrvatskoj.
– Desetljećima Zadar daje veliki doprinos na nacionalnoj razini, ali i obnavlja povjerenje birača. Razgovarali smo o ključnim politikama vlade RH, provođenju strukturnih reformi, privlačenju investicija, gospodarskim pitanjima i o kalendaru aktivnosti. Bila je to prilika za rezimiranje prvih dviju godina mandata ove vlade. Zbog toga i koristimo prigodu da povremeno budemo i s našim županijskim organizacijama, rekao je novinarima, Andrej Plenković dodajući kako je on u posljednja četiri mjeseca bio u kontaktu s 12-13 županijskih organizacija.
Trend je, dodao je prvi čovjek HDZ-a, da u sljedeća dva mjeseca predsjednik stranke obiđe cijelu Hrvatsku.
No da je na sastanku bilo razgovora i o prosvjedu u Vukovaru, potvrdio nam je predsjednik županijskog HDZ-a Božidar Kalmeta.
– Predsjednik Plenković je ponovio ono što uvijek govori. Dao je presjek politički aktualnosti. Uz puno razumijevanje žrtve Vukovara i potrebnih procesuiranja ratnih zločina oko kojih uopće nema dilema, neki pokušavaju na žrtvi Vukovara pokušavaju iskoristiti u političke svrhe, a kontra institucija ove države, rekao je Kalmeta.