Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pranić: Splićane dočekujemo s respektom, ali bez straha

06.10.2018. 07:05
Pranić: Splićane dočekujemo s respektom, ali bez straha


U 7. kolu Druge HNL Zadar će danas na Stanovima ugostiti momčad Hajduka II. Nije prva momčad Hajduka i nije kao nekada Prva HNL, ali ipak je to utakmica koja nudi dodatnu draž. Rekli bi, mali dalmatinski derbi Druge lige. Momčad sa Stanova u ovaj dvoboj ulazi puno boljeg raspoloženja nego ona sa Poljuda. Izabranici Krešimira Sunare iza sebe imaju pozitivan niz koji traje četiri kola u kojima su, dvaput pobijedili kod kuće, a isto toliko puta remizirali u gostima. Tome pridodajmo da su u tom periodu ostvarili i plasman u osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa. Hajduk II je u prošlome kolu poražen i to u Gradskom vrtu od Osijeka II i trenutačno ima bod manje od Zadra. Bez obzira na to činjenica je da Zadrane očekuje težak dvoboj, možda i najteži u dosadašnjem dijelu sezone i da će morati dati svoj maksimum ako misle do nova tri domaća boda. Za vjerovati je, s obzirom na igru koju su prikazali protiv Dugopolja, a koja dokazuje da rastu iz utakmice u utakmicu, da i protiv splitskih "bilih" naprave korak naprijed i nastave pozitivan niz. Koji svakako utječe na odličnu atmosferu u svlačionici Zadra.
– U odličnoj atmosferi dočekujemo momčad Hajduka II – kazivao je u najavi utakmice Matteo Pranić, prvotimac Zadra.


Nastaviti pozitivan niz
– Iza sebe imamo pozitivan niz koji želimo nastaviti. U četiri posljednja kola osvojili smo osam bodova. Odlično radimo, a to se vidi na svakom treningu. Sada trebamo to prezentirati protiv Hajduka II u subotu i vjerujem da će se ovaj pozitivni niz nastaviti.
Protiv Dugopolja Zadar je odigrao vrlo dobru utakmicu, vrlo vjerojatno najbolju u dosadašnjem dijelu sezone.
– Istina, protiv Dugopolja smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Više nije slučajnost da se bez većih problema vraćamo iz rezultatskog minusa. To smo učinili i protiv Sesveta i protiv Lučkog. Pokazali smo karakter, a neosporno je da kvalitetu imamo. Dižemo se iz utakmice u utakmicu. Hajduka II dočekujemo s respektom kojeg sigurno i oni imaju prema nama.
Druga momčad splitskih "bilih" sigurno je momčad koja će se na Stanove doći nadigravati i ciljem da uzme tri boda.
– Ne znamo s kojim će sastavom Hajduk II doći na Stanove, ali to i nije previše vžno. Osobno nemam nikakvog straha od njih, samo poštovanje. Moramo odigrati najbolje što možemo i po mogućnosti osvojiti tri vrijedna boda.


Potpora s tribina
Zadar tri prvenstvene utakmice zaredom igra kod kuće, nakon Dugopolja i Hajduka na Stanove dolazi i Kustošija. To je sigurno svojevrsna prilika za žetvu bodova.
– To je sigurno prilika da pred našim navijačima i na našem travnjaku pokušamo osvojiti što više bodova. I naravno, da se na ljestvici Druge HNL podignemo na što višu poziciju. Moramo ići utakmicu po utakmicu i u svakoj davati svoj maksimum. A onda se naravno nadati i vjerovati u pravi učinak.
Igrači priželjkuju da ih s tribina Stanova dođe bodriti što više navijača.
– Mislim da smo u prethodnim dvobojima pokazali da navijači imaju što vidjeti kada na Stanovima igra ova momčad Zadra. Pozivam sve navijače da u što većem broju danas dođu na Stanove. Oni su naš 12. igrač i ne treba dvojiti da ćemo s njihovom potporom s tribina i mi odigrati bolju partiju. I nadam se, pobjedom ih učiniti još zadovoljnijima – kazao je u najavi dvoboja s Hajdukom Matteo Pranić.
 




Zadar bod ispred Hajduka II
Drugoligaš sa Stanova je trenutačno osmoplasirana momčad prvenstva s bodom prednosti ispred Hajduka koji se nalazi na 11. poziciji. Zadrani imaju isti broj bodova kao sedmoplasirano Lučko i devetoplasirani Hrvatski dragovoljac, a tako je i druga momčad splitskih bilih bodovno poravnata sa Solinom koji je 10. Splićani su u dosadašnjih 6 kola samo jednu utakmicu igrali kod kuće, a razlog je taj što su u većini slučajeva tražili i dobili zamjenu domaćinstva, kao uostalom i u ovom slučaju od Zadra. U toj jedinoj domaćoj utakmici glatko su svladali Dinamo II (2:0), a uz to su tri boda osvojili na gostovanju kod Dugopolja (0:1). Remizirali su s Kustošijom (1:1), a poraženi su od Solina (1:0), Varaždina (4:2) i Osijeka II (3:1). Nadajmo se da ih pozitivan niz neće krenuti protiv Zadra, rađe neka to bude u 8. kolu.


 


Druga HNL
7. kolo, danas: Zadar – Hajduk II (14.30), BSK – Šibenik, Sesvete – Solin, Lučko – Hrvatski dragovoljac, Dugopolje – Međimurje, Kustošija – Osijek II, Varaždin – Dinamo II
1. Varaždin 6 5 0 1 11:6 15
2. Šibenik 6 3 3 0 11:7 12
3. Međimurje 6 3 2 1 11:6 11
4. Kustošija 6 3 1 2 9:7 10
5. Dinamo II 6 3 0 3 8:7 9
6. Lučko 6 2 2 2 5:5 8
7. Osijek II 6 2 3 1 8:6 9
8. Zadar 6 2 2 2 10:11 8
9. Hr. drag. 6 2 2 2 9:10 8
10.Solin 6 2 1 3 7:8 7
11.Hajduk II 6 2 1 3 7:9 7
12.Sesvete 6 1 2 3 8:9 5
13.BSK 6 1 1 4 6:10 4
14.Dugopolje 6 1 0 5 5:12 3