Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Manifestacija pod motom: »Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem«

05.10.2019. 17:33
Manifestacija pod motom: »Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem«


Ženska klapa » Fjok« iz Glazbene škole »Blagoje Bersa« sa pjesmom »Lipe san ti govoila riči«, jučer je otvorila manifestaciju proslave Dana i 70. rođendana Gradske knjižnice Zadar. Ravnateljica Knjižnice, Doroteja Kamber- Kontić ovom prilikom je pozdravila sve nazočne te je istaknula kako je obilježavanje Dana knjižnice ove godine malo drugačije. U proslavu obljetnice i Dana knjižnice odlučili smo uključiti temelj naše vizije, a to je poticanje čitanja kroz njenu kampanju i moto: »Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem«, naglasila je Kamber- Kontić. Istaknuvši zadovoljstvo prepoznate kampanje čitanja, ravnateljica se zahvalila svim članovima knjižnice, djelatnicima i partnerima bez kojih ova kampanja ne bi zaživjela. Poticanje čitanja je projekt koji je prepoznat od članova i naših partnera Sportskog Centara »Višnjik« i Sportske zajednice Grada Zadra koji su nam pružili potporu, istaknula je Kamber- Kontić.


Dvostruka proslava
U ime Grada, nazočnima se obratila Dina Bušić, pročelnica odjela za kulturu i sport te je zadovoljno uz pozdrave istaknula:
-Rad Gradske knjižnice je svima vidljiv i za svaku je pohvalu. Posebno raduje što se uz osnovne djelatnosti uspjevate baviti i raznim drugim aktivnostima s kojima privlačite mlade ljude i uključujete ih u rad kroz brojne sadržaje i programe. Zbog svega toga Grad Zadar je ponoson na vas i tu smo kao vaša podrška i stalni partner, kazala je pročelnica Bušić. U sklopu dvostruke proslave Knjižnice, postavljena je i izložba fotografija, koja je do 27.rujna bila izložena u Kneževoj palači. Prema riječima ravnateljice, izložba koja se nalazi na ulaznom dijelu Knjižnice, prikazuje povijesni pregled Knjižnice u klasičnom i digitalnom obliku.


Nagrađeni čitatelji
Kroz slavljeničko raspoloženje, najavljene su i nove aktivnosti i ulaganja u daljnji rad ove ustanove. Kako doznajemo, namjera je proširiti vozni park sa još jednim bibliobusom i bibliokombijem a tu su i želje za otvaranjem novih ogranaka u svrhu čitanja i približavanja knjige što većem broju građana. Kao i svake godine, tako su i jučer nagrađeni čitatelji za 2019.godinu, a nagrada za najkativnije korisnike otišla je u obitelj Ukalović. U završnom dijelu programa ponovno je nastupila klapa »Fjok« sa pjesmom » Na Neretvi vodi ladnoj«, a da je njihova voditeljica profesorica Marijana Dušević odradila dobar posao u pripremi ove klape, dokazao je gromoglasni pljesak s kojima su djevojke bile počašćene nakon izvedbe pjesme. Ostatak manifestacije popratio je gitaristički rock duo »Borgo« u sastavu Davora Gulina i Željka Valčića na akustičnoj i električnoj gitari.