Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nova četiri novozaražena koronom u Zadarskoj županiji. Zaraženo nekoliko osoba u Domu za odrasle osobe u Zemuniku, prebačeni na COVID odjel OB Zadar

05.10.2020. 08:49


Na području Zadarske županije 4 su novooboljele osobe od koronavirusa. Riječ je o dvije ženske i dvije muške osobe s područja Općina  Zemunik Donji (3) i Ražanac (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je ukupno 117 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 173 osoba, a istekao je za njih 7536.
Tijekom protekloga vikenda ustanovljeno je da je koronavirusom zaraženo nekoliko osoba u  Domu za odrasle osobe u Zemuniku, i to troje  korisnika i jedna djelatnica.
Nakon što je u subotu  ustanovljeno da su  djelatnica Doma i jedna korisnica pozitivne na koronavirus, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Zadar odradila je sve potrebne izvide te je   testirano   ukupno 135 korisnika i djelatnika.  Testiranje je pokazalo da je još dvoje korisnika  pozitivno, a nalaz se čeka za još njih troje.
Prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozitivni korisnici prebačeni su na COVID odjel Opće bolnice Zadar, svi su stabilno i imaju blage simptome.  U samoizolaciji je 7 djelatnika Doma i privremeno su na snazi mjere zabrane izlaska i posjeta ovom Domu  dok ne prođe razdoblje od 14 dana koliko traje samoizolacija.
U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je ukupno 18 bolesnika od kojih je dvoje na respiratoru.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.