Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prisjećanje na nemjerljive uloge zadarske policije u obrani grada

05.10.2021. 08:25


Danas u vremenu od 09,00 – 15,00 sati, Hrvatska policija, Policijska uprava zadarska na Bedemima zadarskih pobuna izlaže dio svoje opreme i sredstava, kojima se koristi u svakodnevnom radu, a sve kako bi žitelji našega grada Zadra i cijele Zadarske županije živjeli u miru i sigurnosti, stoga pozivamo građane da nam se pridruže i posjete izloženo policijsko naoružanje, opremu i vozila.
Ovo je danas na tridesetu obljetnicu obrane Zadra jedinstvena prilika da se prisjetimo važne i nemjerljive uloge zadarske policije u obrani svoga grada.
Već na samim počecima velikosrpske pobune i okupacije velikog dijela zadarskog zaleđa, policajci, prvenstveno pripadnici Specijalne policije, predvođeni legendarnim zapovjednikom Đurom Županom i tadašnjom upravljačkom strukturom policijske uprave, stali su časno i nepokolebljivo na branik hrvatskog prostora i naroda.
– Među rijetkim smo narodima u svijetu koji se mogu pohvaliti da imaju takve redarstvene snage koje su neposredno i u najvažnijim trenucima sudjelovali u pobjedi za slobodu svoje Domovine, poručili su povodom obljetnice.
Za slobodu i neovisnost hrvatskog naroda plaćena je visoka cijena u žrtvi hrvatskih branitelja, policajaca i vojnika. Svima njima, poginulim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima danas posebno odajemo počast i zahvalu.
– U ovoj svečanoj prigodi čestitamo svim građanima grada Zadra spomen na jedan od najznačajnijih događaja iz Domovinskog rata, 06. listopada 1991. godine, Dan obrane Zadra, čestzitali su iz PU zadarske.