Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Aras: U Kazalištu lutaka čeka dosta posla

Autor: Ivana Burica

04.11.2008. 23:00
Aras: U Kazalištu lutaka čeka dosta posla


Službeno razrješenje aktualnog ravnatelja i imenovanje v.d. ravnatelja KLZ-a može se očekivati na skoroj sjednici Skupštine Zadarske županije.
Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar na zadnjoj je sjednici prihvatilo ostavku ravnatelja Kazališta lutaka Petra Šimunića te ga do daljnjega imenuje v.d. ravnateljem ove ustanove.
Službeno razrješenje aktualnog ravnatelja i imenovanje v.d. ravnatelja KLZ-a može se očekivati na skoroj sjednici Skupštine Zadarske županije.
Iako se u kuloarima kao v.d. ravnatelja Kazališta lutaka spominje stalni član glumačkog ansambla Kazališta Juraj Aras, predsjednik Kazališnog vijeća KLZ-a Tomislav Marijan Bilosnić navodi da Vijeće o tomu nema nikakvih službenih saznanja.
Aktualni je, pak, ravnatelj Petar Šimunić još jedanput ponovio da je njegova ostavka neopoziva, ali da će kući i osnivaču stajati na dispoziciji dok se god ne imenuje novi ravnatelj.
– Ne bih želio ostaviti Kazalište na cjedilu te ću koliko budem mogao pomoći dok se kriza ne prebrodi. Bit ću na raspolaganju kao v.d. ravnatelja, a otvoren sam i za suradnju s eventualnim sljedećim vršiteljem dužnosti. Naravno, nadam se da to neće trajati predugo, jer već je evo od najave moje ostavke prošlo mjesec dana, kazao je Šimunić.
Sam Juraj Aras potvrdio nam je da je o njegovom imenovanju za v.d. ravnatelja bilo ozbiljnih razgovora unutar KLZ-a te s osnivačem.
– Informacija koja je procurila u javnost nije potpuna laž, ali moram priznati da sam iznenađen da se o tome piše. Mislim da nije vrijeme za to. Ovo je situacija u kojoj treba dobro razmisliti i vidjeti što je najbolje za Kazalište i osnivača pa tako i za mene. Ima dosta posla, zgrada je pri završetku te mislim da ne treba stavljati naglasak na neke velike smjene, kazao je Aras te time potvrdio da je kao dobar poznavatelj prilika unutar kuće te kao čovjek koji ima iskustva u organizaciji ipak mogući kandidat za v.d. ravnatelja KLZ-a.