Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Kinda udario inspektora Bubnjara zbog – kratkovidnosti?

Autor: Marija Knežević

04.11.2008. 23:00
Kinda udario inspektora Bubnjara zbog – kratkovidnosti?

Foto: Zvonko KUCELIN



Ima dioptriju na oba oka koja prelazi -10, tvrdi odvjetnik Korljan


Romeo Kinda Rome (38) na Županijskom sudu u Zadru optužen je za pokušaj teškog ubojstva i provođenje općeopasne radnje. Kinda je pred sudom izjavio kako se ne osjeća krivim.
Podsjetimo, Kinda je 17. srpnja ove godine u 19.30 sati svojim automobilom udario u policijskog službenika Odsjeka kriminaliteta droga, Josu Bubnjara, potom u njegov automobil te pobjegao. U naletu na Bubnjara, Kinda ga je udario automobilom, a Bubnjar je pao na poklopac motora te potom na asfalt pri čemu je lakše ozlijeđen. Kinda se nakon toga udaljio s mjesta događaja. Šteta na udarenom automobilu, utvrđeno je, iznosi 10.000 kuna. Bubnjar je Kindu htio zaustaviti pod sumnjom da kod sebe ima opojne droge.
Romeo Kinda – Rome jedan je od šest Bibinjaca koji su prije pet godina optuženi za udruživanje radi preprodaje heroina na zadarskom području. Optuženima se na teret tada stavljalo da su u razdoblju od 2001. godine do sredine 2002., nakon prethodnog dogovora, nabavljali veće količine heroina i preprodavali ga na zadarskom narkotržištu. Šestorki u prvoj presudi 2003. godine nije dokazana preprodaja droge, a Kinda je tada bio osuđen na tri mjeseca zatvorske kazne. Ipak, u ponovljenom suđenju zatvorska kazna mu je povećana na sedam mjeseci.
Kindin odvjetnik Andrej Korljan predložio je da se do sljedeće rasprave nad optuženim provede specijalistički oftalmološki pregled, budući je dotični kratkovidan.
– Ima dioptriju na oba oka koja prelazi -10. Ne postoji liječnička dokumentacija koja bi ovo dokazala. On ima kontaktne leće i danas. One su potrošene i morale bi mu se osigurati druge – kazao je Korljan koji nije želio otkriti u koju svrhu traži liječnički nalaz. Dodao je i kako ima još jedan prijedlog koji će sudu uputiti pismenim putem.
Sudsko vijeće odlučilo je kako se pregled neće provesti, ali prijedlog nisu odbacili. Optužba je naručila fotodokumentaciju sa dana nesreće. Nastavak suđenja zakazan je za 27. siječnja 2009. godine.