Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Neiskustvo Arbanasima odnijelo bodove

Autor: Šime Ćurko

04.11.2008. 23:00
Neiskustvo Arbanasima odnijelo bodove


U proteklih mjesec dana prve službene utakmice od osnutka kluba odigrali su rukometaši Arbanasa koji su u četiri utakmice u Trećoj ligi skupili tri boda. Nije to na razini očekivanja, ali cijena je to početka od ništice. A svaki početak nosi svoju težinu.
– Očekivali smo pokoji bod više, sve naše utakmice završile su tijesnim rezultatima i očito je da nam je neiskustvo zajedničkog igranja odnijelo neke bodove. Analizirali smo nakon četiri kola dosadašnji učinak i ponovno naglasili da nam ulazak u Drugu ligu trenutačno nije prioritet, premda ja još uvijek vjerujem da možemo napasti prvo mjesto. Liga je izjednačena, ima još dosta utakmica u kojima je sve moguće. Iza nas je dosta težak raspored igrali smo s tri vodeće momčadi lige i očekujemo u nastavku sezone napredak prema vrhu ljestvice – kaže Stipe Bjeliš, sportski direktor Arbanasa. Veliki problem Arbanasima ostaje prostor za treniranje, dvoranu Mocire imaju na raspolaganju, uz uplaćenu kotizaciju, samo dva sata i to nedjeljom kada igraju utakmice.
– U velikim smo problemima zbog dvorane. Dobili smo načelna obećanja da će se završetkom pomoćnih dvorana na Višnjiku rasteretiti Mocire i da će biti više prostora za rukomet, no to se još uvijek nije dogodilo. Budući da nam to vremenske prilike dopuštaju i dalje treniramo na otvorenom, a dodatni problem nam je taj što se renovira dvorana OŠ Kruna Krstića, gdje su trenirale mlađe kategorije – dodaje Bjeliš. Baš u mlađim kategorijama u Arbanasima vide zalog za budućnost. Mlađi kadeti (1994./95.) u paru s Biogradom igraju u Prvoj ligi – jug, a još se ne zna u kojoj će ligi nastupiti selekcija 1996./97. nakon što se odustalo od lige koju bi igrali klubovi iz četiri dalmatinske županije.


 ARBANASI OVE SEZONE


1. kolo
Jelsa 24:24
2. kolo
DUBROVNIK 1974 25:27
3. kolo
Kaštela II 31:29
4. kolo
ZADAR GORTAN II 30:31
Napomena: Kurzivom su označene domaće utakmice