Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Protiv Kvarnera potvrditi pobjedu u Trogiru

Autor:

04.11.2008. 23:00
Protiv Kvarnera potvrditi pobjedu u Trogiru


Kvarner je vrlo opasna momčad, izrazito šuterska koja redovito postiže preko 80 poena po utakmici – ističe Dević


Nakon pobjede protiv Trogira, “zeleni” su izgleda došli do malo zraka i dobili malo vjetra u jedra za sljedeće teške ispite. Iako su u četiri kola pobijedili samo dvaput, razloga za zadovoljstvo ima napretek, jer su se ipak uspjeli nakon trećeg gostovanja vratiti s bodovima u Zadar. Momčadska igra, u kojoj pojedinci ne odskaču previše, odlika je koja je krasila Borik-Puntamiku u dosadašnje četiri odigrane utakmice. No, u svakoj momčadi postoji igrač koji svojim igrama participira više nego ostali, a u ovoj je dosad najistaknutiji bio organizator igre Puntamičana, Ante Dević.
– Uspjeli smo pobijediti u Trogiru jer smo kao momčad odigrali konačno onako kako smo se i dogovorili prije utakmice. Stisnuli smo od početka gas i napravili 19 razlike do poluvremena. Odigrali smo i obranu i napad na visokoj razini i to nam je omogućilo da zabijemo 49 poena u 20 minuta – započeo je Dević.
Drugo poluvrijeme ste dosta pali u igri i pobjeda je u jednom trenutku došla u pitanje.
– Istina, u drugom poluvremenu smo se malo izgubili što je bilo potencirano agresivnom igrom domaćina, koji su uz pomoć publike i presingom polako nagrizali našu prednost. Njihovom najboljem igraču Bizaci (32 poena) je krenuo šut i pet minuta prije kraja došli su nam na dva koša zaostatka. Ali onda se potvrdilo da smo najjači kao momčad i uskrsnuo je Ivo Pavić koji do tada nije dao ni poena i zabio tu tricu koja nas je “rekuperala” i vratila nas na plus pet koševa. Nakon toga Trogirani su umorni od presinga i stizanja zaostatka, fizički pali i uspjeli smo mirno privesti utakmicu kraju.
Puno se lakše diše nakon ove pobjede. Treba to u nedjelju i potvrditi protiv žilavog Kvarnera koji se izgleda pretplatio na infarktne završnice, u kojima su se triput osladili pobjedom.
– Pomalo je nevjerojatno kako su uspjeli u sva tri navrata izvući pobjede. Kvarner je vrlo opasna momčad, izrazito šuterska koja redovito postiže preko 80 poena po utakmici. Najopasniji je Marijan Mance koji kad ga krene često zabije preko 30, no opasnost će vrebati i od drugih igrača. Posebno im je vrijedna pobjeda protiv Cedevite i uz nas i Cedevitu su jedini dobili u gostima. To sve govori da nas čeka vrlo težak zadatak u Jazinama. Ali, ne treba ni spominjati kako smo mi u Jazinama “gazde” i da trebaju svaku nadu za bodove ostaviti u Rijeci, pogotovo ako odigramo obranu kao u prvom dijelu protiv Trogira – znakovito je zaključio najkorisniji igrač Borika, Ante Dević.


 DEVIĆ ŠESTI NAJKORISNIJI IGRAČ A-1 LIGE




U 32 minute, koliko prosječno provede na terenu, Dević se s 16.2 koševa, 2.7 asistencija i 2.5 skokova po utakmici u četiri kola (75 indeksnih bodova ukupno), nametnuo kao najveća opasnost za Borikove protivnike. Pogotovo zadivljuje podatak da igra jako racionalno i zrelo, što dokazuje visok postotak šuta (67%) i odlična realizacija s linije slobodnih bacanja (protiv Trogira 10-10). Zasad je na 6. mjestu ljestvice za najkorisnijeg igrača lige.
– Normalno da me vesele ti statistički podaci, ali momčad je najbitnija i važni su na kraju samo bodovi koje uspijemo osvojiti – kaže Dević.
Poredak za najkorisnijeg igrača A-1 lige: 1. Luka Žorić (Zabok) 32.5 (130/4), 2. Marijan Mance (Kvarner) 29.3 (117/4), 3. Toni Bizaca (Trogir) 28 (112/4), 4. Ante Vranješ (Dubrovnik) 24.5 (98/4), 5. Tomislav Ramljak (Alkar) 19 (76/4), 6. Ante Dević (Borik-Puntamika) 18.8 (75/4), 7. Josip Đapo (Alkar) 18.7 (56/3), 8. Nenad Delić (Svjetlost) 18 (72/4), 8. Jurica Spahija 18 (Kvarner) (72/4), 10. Ramel Bradley (Cedevita) 17.5 (70/4).