Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zemljište na Putu Bokanjca za socijalne stanove

Autor: Teuta Babajko Jamičić

04.11.2008. 23:00
Zemljište na Putu Bokanjca za socijalne stanove

Foto: Vedran SITNICA



Javni natječaj za zamjenu nekretnina, koji su podržali zadarski poglavari, temelji se na zahtjevu Zadarske nadbiskupije koja traži zamjenu nekretnina i to na način da Grad Zadar, koji je vlasnik zemljišta uz crkvu na Belafuži, ustupi isto za potrebe pastoralnog centra. U zamjenu, Nadbiskupija nudi zemljište na Putu Bokanjca, koje je Gradu Zadru potrebno za izgradnju socijalnih stanova


Na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva jednoglasno je prihvaćena odluka o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Međunarodnog natjecanja pjevačkih amaterskih zborova te prijedlozi zaključaka o potvrdi imenovanja zapovjednika postrojbe DVD-a Zadar kao i imenovanju člana stručnog povjerenstva za provedbu postupka javne nabave za usluge izrade projektne dokumentacije za lokaciju Crvene kuće – POS.
Treći natječaj
Uz to, gradski poglavari prihvatili su i prijedloge odluka o početku otvorenih postupaka javne nabave za ugovaranje izrade glavnog i izvedbenog projekta za uređenje RTV Centra Zadar i Obrtničke škole Gojka Matuline u Zadru, adaptaciju prostorije za fitness u sportskoj dvorani Ravnice, sanaciju zaletišta skoka udalj na otvorenoj altetskoj stazi ŠRC Višnjik te nabavu loživog ulja za potrebe kotlovnica u 2009. godini. Jednoglasno su prihvaćeni i prijedlozi zaključaka o prihvaćanju ponuda društva Renoprom d.o.o. iz Svete Nedjelje za nabavu prijenosnog računala, R.T.O. “INFOTEL” za nabavu čeličnih nosača i društva “Varteks” za nabavu poslovne odjeće za komunalne redare. Radi zaokruživanja, odnosno formiranja jedinstvenih građevinskih parcela, poglavari su podržali raspisivanje javnog natječaja za prodaju dijela zemljišnih čestica u vlasništvu Grada Zadra, kao i javnog natječaja za zamjenu nekretnina. Prihvaćen je i prijedlog odluke o dodjeli poslovnih prostora po provedenom natječaju, prijedlozi zaključaka o dodjeli prostora na korištenje Udruzi za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika “Nada” i zamjenskog prostora na korištenje Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih sestara i tehničara Zadar te zaključak o isplati sredstava za pokrivanje troška sudjelovanja zadarskih učenica u Međunarodnom kampu mladih 2008. u Scandianu, Reggio Emilia, Italija.
Sjednica Gradskog poglavarstva otvorena je donošenjem odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog vijeća Međunarodnog natjecanja pjevačkih amaterskih zborova, o kojoj je govorio Radovan Dunatov, član Poglavarstva za kulturu, šport i predškolski odgoj, pojasnivši kako je dosadašnjem Upravnom vijeću istekao četverogodišnji mandat. Shodno navedenoj odluci, za predsjednika Upravnog vijeća Međunarodnog natjecanja pjevačkih amaterskih zborova, imenuje se Radovan Dunatov te za članove Ivo Grbić, Antun Dolički, Vladimir Kranjčević, Erika Krpan, Stanistav Maroja i Davorka Mezić.
Odluku o imenovanju Borisa Ivona za zapovjednika postrojbe DVD-a Zadar, koja je donesena na njihovoj Osnivačkoj skupštini 16. rujna ove godine, potvrdili su i gradski poglavari, dok su Mariju Pavlović Palčok imenovali za člana Stručnog povjerenstva za provedbu postupka javne nabave za usluge izrade projektne dokumentacije za lokaciju Crvene kuće – POS.
Govoreći o odluci o početku otvorenog postupka javne nabave za ugovaranje izrade glavnog i izvedbenog projekta za uređenje RTV Centra Zadar i Obrtničke škole Gojka Matuline u Zadru, u bivšoj vojarni Stjepana Radića, Radovan Dunatov naveo kako će se ona provesti temeljem Zakona o javnoj nabavi. Kao što je već poznato u sklopu spomenutog projekta planirano je proširenje i opremanje Obrtničke škole Gojka Matuline, uređenje RTV Centra Zadar, a nakon dva neuspjela natječaja za izradu glavnog i izvedbenog projekta, sada će se raspisati i treći, koji će, kako vjeruje Dunatov, biti konačno i realiziran.
Adaptacija 1,3 milijuna kuna
Poglavari su usvojili i odluku o početku postupka javne nabave za adaptaciju prostorije za fitness u sportskoj dvorani Ravnice. Prostorije su, kako je naveo Dunatov, devastirane i zapuštene, a adaptacija uz samu prostoriju podrazumijeva i uređenje sanitarnih čvorova te krovišta. Vrijednost nabave procijenjena je na 1,3 milijuna kuna.
Vrijednost nabave za sanaciju zaletišta skoka udalj na otvorenoj atletskoj stazi u ŠRC Višnjik procijenjena je na 150 tisuća kuna. Za tu svotu, zaletište skoka udalj bit će uređeno prema međunarodnim standardima, što su, kako je naveo zadarski dogradnačelnik Dražen Grgurović, svojim uspjesima, odnosno rezultatima, zaslužili zadarski atletičari.  
O raspisivanju javnog natječaja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Zadra, govorila je v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Jagoda Surać pojasnivši kako je riječ o četiri zemljišne čestice koje se prodaju zbog zaokruživanja, odnosno formiranja jednistvenih građevinskih parcela. Nives Kozulić, članica Poglavarstva za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, istaknula je kako će objedinjavanje sitnih zemljišnih čestica doprinijeti kvalitetnijim prometnim rješenjima.
– Po zahtjevima stranaka, Grad Zadar je otvorio postupke prodaje predmetnih nekretnina. Za njih je obavljen očevid i zatražena procjena tržišne vrijednosti od ovlaštenog sudskog vještaka, kaže Jagoda Surać te dodaje kako je prodaja spomenutih nekretnina u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom.
Javni natječaj za zamjenu nekretnina, koji su podržali zadarski poglavari, temelji se na zahtjevu Zadarske nadbiskupije koja traži zamjenu nekretnina i to na način da Grad Zadar, koji je vlasnik zemljišta uz crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Belafuži, ustupi isto za potrebe pastoralnog centra. U zamjenu, Nadbiskupija nudi zemljište na Putu Bokanjca, koje je Gradu Zadru potrebno za izgradnju socijalnih stanova.
– Zatražena je procjena od ovlaštenog sudskog vještaka, te ista iznosi za nekretnine u vlasništvu Grada Zadra 196 eura po četvornom metru, a vrijednost nekretnine u vlasništvu Nadbiskupije iznosi 167 eura po četvornom metru, pojasnila je Surać.


 NADA DOBILA PROSTORIJE




Udruzi za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika “Nada”, bez naknade i na neodređeno vrijeme, dodijeljen je prostor za rad u MO Maslina u Ulici Franje Petrića 3 u Zadru. Hrvatskoj katoličkoj udruzi medicinskih sestara i tehničara, kojoj je prostor u Ulici Jurja Bijankinija 7 koji trenutačno koriste neadekvatan za održavanje seminara, dodijeljen je zamjenski prostor u Ulici kralja Stjepana Držislava, MO Jazine 1.