Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Umirovljenička božićnica nije u proračunu

Autor:

04.11.2009. 23:00
Umirovljenička božićnica nije u proračunu

Foto: Zvonko KUCELIN



No, bez obzira na recesiju koja najviše ipak pogađa one koji imaju najmanje, očekujemo da će nam na državnoj razini božićnica biti isplaćena, kaže Duško Vuković, predsjednik gradskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika, napominjući da u svom programu imaju namjeru razmotriti opciju da u sljedećoj godini umirovljenicima bude isplaćena uskrsnica


Za razliku od splitskih umirovljenika koji će ove godine od Grada dobiti božićnicu, sredstva za isplatu božićnica zadarskim umirovljenicima u gradskom proračunu nisu predviđena. Nije moguće isplatiti nešto što se nije planiralo, pojašnjavaju u Gradskoj upravi, napominjući kako se radi pomoći osobama starije životne dobi, provodi niz mjera, kojima lokalna zajednica nadopunjuje propisane državne programe. Među njima su one poput plaćanja prijevoza, organiziranja njege i pomoći, ali i druge.
Na pitanje namjerava li i on poduzeti neki oblik pomoći umirovljenicima kao što je to napravio gradonačelnik u Splitu, zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić, kaže da se na takav način ne želi uspoređivati, a razumijevanja zbog trenutačne krizne situacije imaju u gradskom ogranku Hrvatske stranke umirovljenika, koji se pak i dalje nadaju isplati božićnice na državnoj razini.
– Grad Zadar ima zadani proračun koji već ima svoje stavke. Rebalansom nije bilo moguće pronaći sredstva za isplatu božićnica, a o tome nismo ni razmišljali. No, bez obzira na recesiju koja najviše ipak pogađa one koji imaju najmanje, očekujemo da će nam na državnoj razini božićnica biti isplaćena, kaže Duško Vuković, predsjednik gradskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika, napominjući da u svom programu imaju namjeru razmotriti opciju da u sljedećoj godini umirovljenicima bude isplaćena uskrsnica.
– O tome već razgovaramo i razmotrit ćemo sve mogućnosti. Gradonačelnik i izvršna vlast su po tom pitanju vrlo kooperativni te se nadamo da će prihodi gradskoga proračuna biti dostatni da se to i ostvari, zaključuje Vuković.