Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marituna u stečaju

04.11.2010. 23:00
Marituna u stečaju


– Stečajni postupak je otvoren zbog prezaduženosti i insolventnosti tvrtke, odnosno tvrtka najvjerojatnije više nije mogla plaćati dospjele obveze. Ipak, više od toga još uvijek ne mogu reći dok ne pogledam cjelokupnu dokumentaciju, rekao je stečajni upravitelj Milan Ljubičić


Na Trgovačkom sudu u Zadru prije nekoliko je dana otvoren stečajni postupak za zadarsku tvrtku Maritunu, koja je inače u vlasništvu Tankerkomerca i koja već mjesecima ima problema s isplatom plaća radnicima. Stečaj je otvoren na prijedlog stečajnog dužnika, tj. uprave tvrtke, i njenog vlasnika tvrtke Tankerkomerc.
– Stečajni postupak je otvoren zbog prezaduženosti i insolventnosti tvrtke, odnosno tvrtka najvjerojatnije više nije mogla plaćati dospjele obveze. Ipak, više od toga još uvijek ne mogu reći dok ne pogledam cjelokupnu dokumentaciju, rekao je stečajni upravitelj Milan Ljubičić. Dodao je da je sljedeći korak u stečajnom postupku oglašavanje stečaja u Narodnim novinama i na oglasnoj ploči suda. Potom se pozivaju vjerovnici da prijave svoje tražbine pa kada se one prikupe stečajni upravitelj mora provjeriti jesu li utemeljene.
– Osim provjera tražbina vjerovnika moram provjeriti i knjige o poslovanju tvrtke i tek ću tada imati informacije o dugovanju Maritune. Također smo oglasili i termin ispitnog ročišta i skupštinu vjerovnika koja je zakazana za 15. prosinca u 12 sati, rekao je Ljubičić.
Dodao je kako je s upravom Maritune razgovarao i o sudbini 33 zaposlenika koji već mjesecima žive u agoniji i bez plaće. Prema Zakonu, a kako nam je potvrdio i Ljubičić, otvaranje stečaja je dovoljan razlog za otpuštanje svih djelatnika Maritune. Međutim, Ljubičić je rekao da će zajedno s upravom pokušati osmisliti najbolji način kako zadržati sve zaposlenike.