Priroda je u Medviđi čarobna...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
TIPIČNI PRIZOR U MEDVIĐI - Tako se živjelo stoljećima

Do sada smo uvijek išli pozdraviti jesen u Karin. Ali sada smo odlučili vidjeti nešto novo. Putovali smo tridesetak minuta. Putujući, zapazio sam da je na dosta biljaka uvenulo lišće. Ili je žuto ili crveno ili smeđe. I opada... Mnogo ga je na tlu. Životinje se spremaju za zimski san. Na tlu prvi put sam vidio inje. Bilo je to pravo jesenje jutro. Poslije se magla podigla pa smo gledali škrape. Doista neobično. Priroda je tamo čarobna. Boraviti u prirodi važno je za zdravlje, a mi smo na povratku pokupili sve smeće i bacili ga tamo gdje i pripada.

Na terensku nastavu išli su učenici trećeg i četvrtoga razreda PŠ Karin, PŠ Kruševo i OŠ Obrovac. Ovo je bila idealna prilika da saznamo što do sada nismo znali o svom zavičaju. Jesen je pokazala svu raskoš boja, a vidjeli smo i neobične škrape i špilje. Posjetili smoc stanovnike tog kraja i saznali čime se bave i od čega žive. Tlo je idealno za uzgoj raznog voća i povrća. Upoznali smo i životinje koje ljudi uzgajaju u tom kraju i pronašli prekrasno igralište te sve skupa začinili igrom. Koristimo ovu prigodu i zahvaljujemo mještanima sela koji su učitelje i učenike dočekali toplim uštipcima, domaćim pršutom i sirom, te kolačima.Posebna zahvala našoj domaćici učiteljici Anđelki Genda i njenoj obitelji, a iskreno se nadamo da će ovakvih susreta biti još. Učiteljice koje su organizirale terensku nastavu su Zdravka Viduka, Marija Baričević, Ksenija Šmehil, Marina Bašić i Anđelka Genda.

Nadam se da ćemo još koji put ići u Medviđu.

(Autor je Boris ILIĆ, 4. razred PŠ Karin)

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno