Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Sikirić: Htio bih da se vrati dobar glas zadarskog festivala

04.11.2010. 23:00
Sikirić: Htio bih da se vrati dobar glas zadarskog festivala


Bilo bi lijepo za grad kad bi se on opet pokrenuo i kad bi bio dobar kao što je uvijek bio, govori Ićo


‘Mirita san ljubav’ naziv je pjesme Ivice Sikirića Iće s kojom će se pojaviti kroz nekoliko tjedana na Festivalu zabavne glazbe Zadar 2010. To je ujedno i prvi njegov festivalski nastup nakon poduže stanke, a razlog zbog kojeg se nije odazivao festivalskim događanjima je jednostavan:
– Malo sam se zasitio svega. Dosta sam nastupao prije i u jako kratkom roku od samo dvije i pol godine snimio tri albuma, što i nije dobro jer sam natrpao puno pjesama u eter pa su se preklapale. I onda sam napravio jednu stanku, snimljene pjesme su se trebale pogurati, a i publika se zasitila, pojašnjava Ićo, dodajući kako se na zadarski festival prijavio zbog samog Zadra:
– Zadarski festival je nekoć bio na velikom glasu i htio bi da opet do toga dođe. Bilo bi lijepo za grad kad bi se on opet pokrenuo i kad bi bio dobar kao što je uvijek bio.
Što se tiče same pjesme s kojom će se predstaviti, kaže kako se raditi o dalmatinskom “pop-rocku” karakterističnom za njegovo stvaralaštvo. Autor teksta i glazbe je Rudolf Dvorski, a aranžman je napravio Igor Ivanović.
– To je već moja standardna ekipa i nadam se da će pjesma biti interesantna.
Ićo je zadnjih godinu dana u procesu stvaranja novog albuma, a na kojem će se naći i pjesma ‘Mirita san jubav’:
– Ima dosta vremena da sam počeo raditi na njemu, ali uvijek se dogode neke stanke, razduži se. No, imam već dosta pjesama, oko 60-70 posto, ali želim da to bude na razini, da se to napravi kako treba, zaključuje Ićo.


 MIRITA SAN JUBAV (refren)




Mirita san jubav
Ako nisan lipu rič
Kad me gledaš priko volje
Odma ne volim ti prić
 
Mirita san jubav
Ako to je bija san
Dobija san sriću
Bar za jedan dan