Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Skup speleologa Hrvatske

04.11.2010. 23:00
Skup speleologa Hrvatske


Bavimo se istraživanjem i dokumentiranjem krškog podzemlja i ove godine slavimo svoju 110. godišnjicu. Iz tog razloga, Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza dodijelila nam je organizaciju ovogodišnjeg Skupa speleologa Hrvatske, kazao je Ljubo Majica


Ovogodišnji skup speleologa Hrvatske održat će se u organizaciji Speleološkog odsjeka Liburnija u Biogradu na Moru, a očekuje se dolazak oko 300 speleologa iz cijele Hrvatske koji će tijekom vikenda imati razna predavanja, prezentacije i stručne izlete. Speleološki odsjek “Liburnija” Zadar najstarija je speleološka organizacija u Republici Hrvatskoj osnovana davne 1900. godine.
– Bavimo se istraživanjem i dokumentiranjem krškog podzemlja i ove godine slavimo svoju 110. godišnjicu. Iz tog razloga, Komisija za speleologiju Hrvatskog planinarskog saveza dodijelila nam je organizaciju ovogodišnjeg Skupa speleologa Hrvatske koji će se održati u Biogradu od danas do nedjelje. Na Skupu će se kroz predavanja, videoprezentacije i postere prikazati cjelokupan rad hrvatskih i stranih speleologa u protekloj godini, a očekujemo oko 300 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja, kazao je Ljubo Majica, pročelnik SO Liburnija.
Teme skupa su 110. godišnjica SO “Liburnija”, pregled i rezultati speleoloških aktivnosti dalmatinskih udruga i istraživanja na području Dalmacije te aktualni rezultati speleoloških istraživanja u Hrvatskoj.