Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mikulić: Nada umire posljednja

04.11.2011. 23:00
Mikulić: Nada umire posljednja


Tjedan dana nakon uvjerljivog poraza od lidera Vidovca, rukometaši Biograda susrest će se s još jednom momčadi iz gornjeg doma Prve HRL. U subotu u 19 sati ogledat će se s drugoplasiranim Dugim Selom, a pred sastavom iz kraljevskog grada jedna je iz niza imperativom obilježenih domaćih utakmica. Računica je iz biogradske perspektive jednostavna: žele li produžiti nadu u ostanak, u preostalih pet kola jesenskog dijela prvenstva Galebovi moraju prekinuti već šest tjedana dug bodovni post, odnosno podebljati učinak (dva boda) koji ih je gurnuo na začelje poretka. Računica je, kazali smo, jednostavna, no svladati gostujuću momčad bit će kudikamo kompliciranije.
– Zbog blagdana i nedostatka termina u dvorani u utorak i srijedu nismo trenirali, tako da kaskamo u ovom segmentu. Nismo imali previše vremena za pripremu utakmice s Dugim Selom, ali nadam se da ćemo maksimalnim angažmanom pred domaćom publikom uspjeti stići do druge pobjede u sezoni. Sigurno je da neće biti lako, jer dosadašnji rezultati naših suparnika govore da se radi o kvalitetnoj momčadi, no mi smo ti koji na kraju odlučuju o svojoj sudbini. Nalazimo se u nimalo zavidnoj situaciji, ali i dalje se nadamo. Nada umire posljednja – govori Ivan Mikulić, trener domaćih.
Njenom održavanju na životu trebao bi pomoći kompletan sastav Biograda, koji će u devetom kolu krenuti po prvo od još tri planirana jesenska slavlja.
– Pobijedimo li, značajno ćemo umanjiti pritisak te olakšati potragu za još dva, odnosno četiri boda kojima bismo zaključili prvu fazu natjecanja. Svladamo li Dugo Selo, a zatim Brod i Ivanec, s puno više izgleda bismo ušli u proljetni dio prvenstva. Kako sam rekao, težak je posao pred nama, ali ne gubimo nadu – poručio je strateg Biograda.
Raspored 9. kola (5./6. studenoga): Biograd – Dugo Selo (subota, 19 sati), Đakovo – Osijek, Medveščak NFD – Vidovec Bios, Županja – Moslavina, Crikvenica – Umag, Senj Wallenborn – Brod, Ivančica Ivanec – Mladi rudar.


Zadar u Dubrovniku, Arbanasi u Kaštelima


Rukometaši Zadra danas (subota) će u 16 sati u Dubrovniku  odraditi obvezu sedmog kola Druge HRL – jug. Momčad Frane Karduma put juga će u potrazi za petom ovosezonskom pobjedom, a četvrtu uzastopnu u Trećoj ligi pokušat će izboriti Arbanasi. “Crno-bijeli” u nedjelju će u 14.30 u dvoboju četvrtog kola gostovati kod Marine Kaštela II.