Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mikulić: Plantak najveća snaga Puntamičana

04.11.2011. 23:00
Mikulić: Plantak najveća snaga Puntamičana


Puntamičani su iznimno jaki na svom terenu u Jazinama, a smatram da im je najveća snaga upravo trener Neven Plantak koji zna kako izvući maksimum iz svojih igrača


Lani je igrao u Borik-Puntamici u njihovoj najboljoj sezoni u povijesti. Bio je jedan od zaslužnijih za povijesni ulazak Puntamičana u Ligu za prvaka, no u Jazinama se zadržao tek jednu sezonu. Ivan Mikulić pronašao je ove sezone angažman u Zaboku koji večeras dolazi u goste zelenima.
– Poznavajući prilike u Sonik-Puntamici očekuje nas večeras jedna od najtežih gostujućih utakmica u ligi. Puntamičani su iznimno jaki na svom terenu u Jazinama, a smatram da im je najveća snaga upravo trener Neven Plantak koji zna kako izvući maksimum iz svojih igrača. Stoga ne sumnjam da će motivirano, borbeno i agresivno od prve minute zaigrati i protiv nas. Imamo svoju šansu, ali ako se pošteno ne oznojimo i potučemo s njima ne možemo se nadati pozitivnom rezultatu.
Odakle predviđate najveću opasnost iz redova Puntamičana?
– Definitivno najveća snaga zelenih je pod košem gdje su iznimno neugodni Šarlija i Čakarun. Odličan su centarski par, izvrsno se nadopunjuju te imaju sposobnost svojim obrambenim i napadačkim rolama rješavati utakmice. Uz njih treba dobro pripaziti na Jurjevića koji je opasan šuter i ne smijemo mu ostavljati prostora za šut. Radi se o neiskusnom i mladom sastavu koji pod vodstvom Plantaka i ove sezone može zapapriti mnogim velikim momčadima u ligi, pogotovo u Jazinama tako da smo svjesni da nas očekuje jako teška utakmica u kojoj će trebati vraški se potruditi za dva boda.
Kakvo je stanje u vašim redovima?
– Naš trenutačni problem je to što smo se kasno okupili, tek početkom rujna. Neki igrači su došli bez priprema, dosta je novih i trebat će nam neko vrijeme da se uigramo. Ima još dosta prostora za napredak, predviđamo ulazak u pravu formu sredinom lige. Imali smo tri utakmice do sada i žao nam je što nismo uspjeli pobijediti u Rijeci, jer bi onda s poluspremnom momčadi imali 3-0 omjer, no i ovako nije loše s dvije pobjede koje smo ostvarili kući protiv Darde i u gostima kod Dubrovnika.
Kako si zadovoljan sa svojim igrama i statusom u momčadi?
– Dosta kasno sam se priključio, tek 15. rujna tako da još uvijek hvatam konce kako na taktičkom tako i na fizičkom planu. Imao sam male probleme sa ozljedama te bih trebao pravu formu dosegnuti u sljedećim kolima, no i ovakav mogu pomoći momčadi – zaključio je Mikulić