Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Raštane odnijele bodove iz Benkovca

04.11.2011. 23:00
Raštane odnijele bodove iz Benkovca


Zasluženo su slavili igrač Raštana u Benkovcu. Derbi je opravdao očekivanja što se njih tiče, no da su domaćini mogli malo više bilo bi bolje no nije im dosta stvari išlo na ruku a k tome dvojica igrača su se ozljedila i morala su van terena. Da domaćini nisu imali na vratima stasitog Josipa Šarića sigurno je da bi bila izraženija pobjeda gostiju.
Bez imalo respekta krenule su obje momčadi u susret, prvi su zaprijetili gosti ali je Birkić slabo tukao. Uzvratili su domaćini preko Vujevića i Batura no i to je bio pogodak u ništa. U 14. minuti susreta raduju se Raštane i njihovi navijači. Naime, s lijevog boka je krenuo Birkić dugim korakom, idealno provukao loptu za Burčula koji u trku na petercu pronalazi mladog Josipa Čačića , vratar  Šarić je nemoćan i to je 0:1. Nastavljaju u istom tonu gosti i samo deset minuta kasnije postižu i drugi zgoditak, tako što je Dragan Župan iz solo akcije povisio vodstvo na 0:2, da bi vidjelo se na kraju to bio i konačan rezultat.
Dojma smo da su gosti bili brži, angažiraniji i poletniji da su u svakom trenutku znali što im je činiti. U drugom dijelu domaćine je na životu održavao vratar  Josip Šarić koji je tri puta u 60. Burčul, te 70. Kurtin i 72.  minuti  ponovo Burčulu obranio nemoguće. Dva su puta mogli smanjiti domaćini i poravnati rezultat, no Vujović i Deur pred kraj susreta nisu se najbolje snašli. 


 VELEBIT – RAŠTANE 0:2


BENKOVAC – Gradski stadion. Gledatelja 200. Sudac: Mario Repušić ( Runović) 6,5. Pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Mario Pepur (Split).
Strijelci: 0:1 Čačić (14), 0:2 Župan (24)
VELEBIT: J. Šarić , Zoričić  – od 25. Benić , Vrcić , Miletić, Ćerina, Ercegović), D. Šarić od 55. Rakić, Remšak , Uskok od 35. Deur , Batur , Vujević .Trener Vlado Mandić 6.
RAŠTANE: Višić , Torbarina, Andačić , Župan , Kutin , Tičak , Srzentić  od 87. Veršić), Burčul , Birkić, Tokić od 63. Čirjak -), Čačić  od 78. Bilaver-). Trener: Leo Burčul




 PRIMORAC – USKOK 3:0


BIOGRAD – Igralište Kazimir i Slivestar. Gledatelja 100. Sudac: Ante Kosor (Split) 6,5.
Pomoćnici: Teo Barić (Srinjine) i Boris Strukan (Split). Strijelci: 1:0 Pedisić (30-11m), 2.0 Marković (37), 3:0 Pedisić (52).
PRIMORAC: Juričin  Serdarević, Grgurević , Buljubašić, J. Prtenjača  od 76. Nikpalj), Marković , Klarin , Pelicarić, Pedisić , Stojanov  od 75. Krnčević), Lazarevski od 78. Vidaković).Trener: Leo Šarić .
USKOK: Vidić , Vuković, Kurtović , Jerković , Radić , Grković , Turić  od 57. Radošević), Marjanović , Kordić , Roje , Mikuličić  od 46. Mihovilović .Trener: Hrvoje Radić
 Tri su velika boda zasluženo osvojili domaći nogometaši nakon lijepe igre koju su prikazali. U 30 minuti srušen je Pedisić u kaznenom prostoru isti je pucao i pogodio za vodstvo,. Nakon štio je sa lijeve strane Stojanov u 37 minuti izveo idealno korner na glavu Šime Markovića ovaj je zabio za 2.0 , a treći zgoditak kao plod odlično izrađene akcije Serdarevića i Pedisića ovaj potonji zabija za visoko vodstvo. Primorac je hit jeseni  iako to mnogi nisu očekivali.