Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U ritmu dobrih vibracija i učeničkih kreacija

04.11.2011. 23:00
U ritmu dobrih vibracija i učeničkih kreacija


86 sudionika Kreativnog vikenda, uključujući učenike svih škola srednjih škola Zadarske županije i 13 mentora, u ova dva dana će kroz dramsku, literarnu, filmsku, radijsku i slikarsko-scenografsku radionicu prikazati ovogodišnju temu “Ritam”


U Novigradu je sinoć otvoren 6. Kreativni vikend srednjih škola Zadarske županije koji organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, Odjel za društvene djelatnosti Zadarske županije i od prošle godine i Osnovna škola Novigrad. Na početku svečanog otvorenja, ravnatelj Osnovne škole Novigrad Joso Radošević pozdravio je okupljene.
Na otvorenju su bili i Martin Gospić, donačelnik Općine Novigrad, Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, Ivan Šimunić, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Zadarske županije, njegova pomoćnica Renata Vuksan, Stanislav Maroja, predsjednik školskog odbora OŠ Novigrad i brojni drugi.
86 sudionika Kreativnog vikenda, uključujući učenike svih škola srednjih škola Zadarske županije i 13 mentora, u ova dva dana će kroz dramsku, literarnu, filmsku, radijsku i slikarsko-scenografsku radionicu prikazati ovogodišnju temu “Ritam”. Radionice će voditi priznati hrvatski stručnjaci – filmsku Saša Čelan, slikarsko-scenografsku Theodor de Canziani Jakšić, dramsku Grozdana Lajić, literarnu Miroslav Mićanović, a radijsku Srđan Nogić. Rezultate svog rada prikazat će u nedjelju na zatvaranju manifestacije.
Kako je sinoć rekao Gospić, sigurno u Novigradu ima nešto što pomaže stvoriti tako dobre ideje kad se Kreativni vikend drugu godinu tamo održava.
– Zadovoljstvo nam je što je Općina Novigrad opet domaćin ovog lijepog okupljanja i nadam se da će vam ovaj vikend biti kreativan i zabavan, rekao je Gospić.
Šimunić je svima poželio dobrodošlicu u ovaj “grad”.
– Iako je to općina, po svojoj kulturi, povijesti, baštini, Novigrad je grad i gdje god zakoračite, zakoračili ste u povijest. Sad smo u jednom novom dobu i mladi su nositelji tog doba. Želim im poručiti da se ničeg ne boje, već da budu kao Prometej iz grčke mitologije koji je ukrao vatru bogovima i njome obogatio cijeli narod. Tako i vi svojom kreativnošću i idejama, obagatite ovaj vikend, rekao je Šimunić, izrazivši nadu da će ovaj događaj postati “Novigradska jesen”, kao što je kreativni vikend u Novigradu istarskom “Novigradsko proljeće”.
Vikend je i službeno otvorio ravnatelj Agencije Filipović.
– Kreativni vikendi spadaju među ljepše stvari koje Agencija organizira i sretan sam što se u Zadarskoj županiji održavaju već šesti put i mogu poslužiti kao primjer svim drugim županijama. Mala mjesta uvijek dobro žive sa svojom školom i zato mi je iznimno zadovoljstvo što sam tu s vama. Želim zahvaliti svima, prvenstveno učenicima i želim da dobre vibracije s ovog vikenda prenesete i ostalim kolegama u svojim školama, kazao je Filipović.
Radošević je rekao da za OŠ Novigrad kažu da je škola s više sekcija, nego učenika, a kroz prigodni kulturni program pokazali su i zašto.
Mandolinski orkestar OŠ Novigrad, violinistice Maja Blašković i Mirjana Mandić, solisti ravnatelj Joso Radošević i Hrvoje Rančić, klapa Težaci, školski bend i učenici recitatori bili su prava uvertira u ceremoniju kreativnosti i umjetnosti koja će ovog vikenda oživjeti Novigrad.