Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ulovili veprove i zečeve

04.11.2011. 23:00
Ulovili veprove i zečeve


Divljači, posebno one krupne na našem terenu ima jako puno te svakim idućim izlaskom na teren očekujemo da ćemo ostvariti dobre rezultate, kaže predsjednik Milan Milovac


Za 590 lovaca zadarske Lovačke udruge “Diana” raspoređenih u osam lovnih jedinica ovih je dana i službeno otvorena lovna sezona na krupnu divljač vepra, zeca, fazana, goluba… Nakon ljetne stanke i odrađenih temeljitih priprema i lovci lovne jedinice Starigrad Paklenica, njih 45, predvođeni predsjednikom Milanom Milovcem te lovnikom Ivanom Jukićem s nestrpljenjem su dočekali lovnu sezonu.
Nakon vožnje vrletima Velebita okupili su se na dogovorenom mjestu, ispred crkvice Velike Gospe na predjelu Veliko Rujno. Kako bi im početak lova pratila dobra kob, svi su se okupili na svetoj misi u svetištu Velike Gospe koju je predvodio župnik Starigrada don Marinko Jelečević.
Prije nego što se krenulo u lov lovci su upozoreni na pravila. Odstrijeljene su dvije divlje svinje i nekoliko zečeva što je za prvi dan lova bilo sasvim dovoljno.
– Divljači, posebno one krupne, na našem terenu ima jako puno te svakim idućim izlaskom na teren očekujemo kako ćemo ostvariti dobre rezultate. Opet ćemo se okupiti na istom ovom području. Pozivamo na zadnji dan lova kada ćemo pripremiti veliku lovačku feštu, kaže predsjednik Milan Milovac.
No na velebitskom suncu već je bila “feštica”, ručak – ukusni lovački gulaš. Pored dobre i ukusne spize koju su pripravili lovci, kuhari amateri s dugogodišnjim iskustvom Milan Ramić i Ivan Jukić na stolu je bilo i nezaobilazne domaće starigradske bijele i crne kapljice.
Blagovanje je, naravno, popraćeno nizom zanimljivih lovačkih priča i dogodovština.