Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zabok za popravak krvne slike

04.11.2011. 23:00
Zabok za popravak krvne slike


Definitivno našu priliku trebamo tražiti kroz obranu gdje možemo ako budemo maksimalno u utakmici stvoriti velike probleme Zaboku. Agresivno od prve minute, borba za svaku loptu i vjerujem da onda uspjeh neće izostati – kazao je Marino Jurjević


Košarkaši Sonik-Puntamike večeras u Jazinama ugošćuju Zabok. Tražit će se druga pobjeda sezone nakon samo jednog uspjeha u prva četiri kola, u kojima su zeleni gubili od Jollyja, Splita i Kvarnera u prošlom kolu. Želja je u dvije domaće utakmice u nizu, večeras protiv Zaboka i sljedećeg vikenda protiv Križevaca, popraviti dojam na prvenstvenoj ljestvici, ali i podizanje samopouzdanja u iznimno mladom i neiskusnom sastavu pod vodstvom Nevena Plantaka. Protivnik je sve samo ne lagan, radi se o momčadi koja ima ambicije plasmana u Ligu za prvaka što potvrđuje širok izbor kvalitetnih igrača koje na raspolaganju ima dugogodišnji strateg Zabočana, Dragutin Črnjević. Bez obzira na snagu večerašnjeg gosta Puntamičani igraju na svom parketu gdje se teško rasprodaju bodovi, a i sam kapetan Marino Jurjević će potvrditi da u svlačionici ne nedostaje motivacije da se upiše druga pobjeda sezone.
– Izrazito motivirani ulazimo u utakmicu. Želimo ponoviti partiju koju smo prikazali protiv Dubrovnika što bi bila garancija našeg uspjeha. Imamo nakon tri poraza iz četiri utakmice lijepu priliku s dvije domaće utakmice u nizu popraviti našu krvnu sliku i stoga na prvoj prepreci večeras protiv Zaboka ne želimo propustiti tu priliku.
U redovima Zaboka sve vrvi od zvučnih prvoligaških igračkih imena. Ima tu nekoliko starih znanaca poput njihovog kapetana Leža, Ivana Tomasa pa Zadrana Ivana Perinčića i Ivana Mikulića. Zabok ima dobro posloženu momčad koja ne oskudijeva s kvalitetnim rješenjima na svakoj poziciji.
– Ambiciozno su ušli u ovu sezonu iako su se malo kasnije okupili pa još uvijek traže svoju pravu formu. Ipak su od tri utakmice dva puta slavili te sigurno žele pobijediti i nas. Najjača snaga im je iskustvo koje imaju u kapetanu Ležu, Tomasu i Perinčiću. Baziraju se dosta na vanjskom šutu gdje uz već spomenutu dvojicu imaju vrlo opasne Bašića, Krušlina i Jankovića, a trebat će pripaziti i na našeg lanjskog suigrača Mikulića. Zabočani igraju napadačku košarku na velik broj poena i kad im se dopusti šut mogu biti vrlo neugodni s vanjskih pozicija – isecirao je Jurjević sastav Zabočana za koji je najbolji lijek obrana kakvu su nas navikli gledati Puntamičani svih ovih sezona u A-1 ligi.
– Definitivno našu priliku trebamo tražiti kroz obranu gdje možemo ako budemo maksimalno u utakmici stvoriti velike probleme Zaboku. Agresivno od prve minute, borba za svaku loptu i vjerujem da onda uspjeh neće izostati.
Ipak, hendikep je ozljeda Blaževića.
– Blažević je izvrnuo koljeno i upitan je njegov nastup. Bez njega smo oslabljeni na poziciji organizatora igre gdje ostajemo na Pešutu, no to može odigrati i Marić tako da ćemo valjda uspjeti sakriti Blaževićev izostanak – za kraj je kazao Jurjević.


A-1 liga




Raspored 5. kola: Sonik-Puntamika – Zabok (18), Križevci – Kvarner 2010, Svjetlost – Dubrovnik, Alkar – Split, VROS Darda – Jolly JBS, Zadar slobodan.