Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Atelj i vanjska linija obranili Mocire

Autor: Šime Ćurko

04.11.2012. 23:00
Atelj i vanjska linija obranili Mocire

Foto: Vedran SITNICA



Treće kolo i treća pobjeda za Arbanase. Pred ugodno ispunjenim tribinama Mocira u derbiju Treće lige snage su odmjerili mladi i poletni igrači Arbanasa naspram, također mlade ali i iskusnije druge momčadi premijerligaša Marine Kaštela, u kojoj su se našla i premijerligaška imena poput Marka Vukića, Nikole Jukića, Tonija Markote. Domaćin bolje ulazi u utakmicu i pogotkom Marinovića u 14. minuti stvara prednost od +3 (8:5). Zadrani posustaju, a gosti serijom 6:0 odlaze na 8:11 u 23. minuti. Domaćin je bez gola bio punih 10 minuta, ali promjena obrane iz 6:0, u plitkih 5:1 sa Šarom na prednjem, rezultira povratkom u utakmicu i izjednačenjem rezultata. Gosti s minimalnom prednošću odlaze na odmor (12-13), jer je Jukić na isteku vremena realizirao sedmerac.
Drugo poluvrijeme se igra “gol za gol”, a na vratima Arbanasa se “razbranio” mladi 15-godišnji Jurica Atelj koji će se pokazati ključnim igračem domaće momčadi. Uz desetak obranjenih udaraca s devet metara, u posljednjim minutama, Atelj brani najprije kontru Iliću, a nakon toga u 54. minuti i sedmerac Nikoli Jukiću. Domaćin podiže agresivnost u obrani, a u napadu se ponovno, kao i u prošlom kolu na Murteru protiv Olimpije, raspucala vanjska linija Maršan (7 golova) – Marinović (7) – Lončar (9) koji kombinirano postižu 23 od ukupno 28 arbanaških golova. Dovoljno za treću uzastopnu pobjedu, drugu s plus jedan.


ARBANASI ZADAR – MARINA KAŠTELA II 28 (12):27 (13)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 150: Suci: Čubrić i Surać (Zadar).
ARBANASI ZADAR: Atelj, Lončar 9, Marinović 7 (3), Maršan 7, Krnić, Škulić 3 (1), Nikpalj 1, Šango, Perović, Bugarija, Ivković, Marinić 1, Šindija, Šare, Gulan, Svorcina. Trener: Žarko Jakšić.
MARINA KAŠTELA II: Tadin – Knezović, Jurić 1, Olivari, Vukić 10, Britvić, Jukić 7 (4), Ilić 3, Bajan, Markota 1 (1), Pavlov, Renić 4, Zebić 1, Katić, Bandić, Šimović, Baričević.
Sedmerci: Arbanasi Zadar 4 (4); Marina Kaštela II 5 (7).
Isključenja: Arbanasi Zadar 10 minuta (Šare 2+2, Lončar, Marinović, Škulić); Marina Kaštela II 6 minuta (Vukić, Jukić, Ilić).