Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Priča o humanitarcu inspiriranom stradalima u Domovinskom ratu

Autor: Ivana Kocijan

04.11.2012. 23:00
Priča o humanitarcu inspiriranom stradalima u Domovinskom ratu


Osnivač “Marijinih obroka” Magnus MacFarlane-Barrow odlučio je pomagati siromašnoj djeci nakon ratnih strahota koje je vidio u Hrvatskoj


Sutra, u emisiji “Paravan” Hrvatske televizije, samo dva dana nakon svjetske filmske premijere u New Yorku bit će prikazan dokumentarni film “Child 31”, emotivna priča o radu humanitarne organizacije “Mary’s Meals”.
Ovaj potresan dokumentarac govori o velikom projektu, kojim “Mary’s Meals” pomaže milijunima djece u Malaviju, Keniji i Indiji. Zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera nastoji se ublažiti jedan od najvećih problema današnjice – glad. U vremenu luksuza i obilja dostupnih djeci u mnogim zemljama svijeta milijuni njihovih vršnjaka u najsiromašnijim zemljama na spavanje odlaze gladni. Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi. Osnivač “Marijinih obroka” Magnus MacFarlane-Barrow odlučio je učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se to promijenilo, i to nakon ratnih strahota koje je vidio u Hrvatskoj. Naime, tijekom Domovinskog rata njegova supruga i on pomagali su stradalima prikupljajući novac i hranu. Duboko potreseni onim što su vidjeli i doživjeli odlučili su nastaviti pomagati. Danas ogranak “Marijinih obroka” već nekoliko godina aktivno djeluje u Hrvatskoj sudjelujući u brojnim međunarodnim projektima, od borbe protiv gladi do pomoći napuštenoj djeci i siročadi. Magnusa MacFarlane-Barrowa CNN je u svom izboru “Heroes”, u kojem se biraju “pojedinci koji svojim djelovanjem svijet čine boljim”, uvrstio u izbor najvažnijih osoba 2010. godine.