Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Joga jača duh i tijelo

04.11.2013. 23:00
Joga jača duh i tijelo


U Zadru je prošli tjedan na izlazu iz grada, kod Dvije pumpe, otvoren yoga studio Anahata. Otvorila ga je instruktorica joge Ana Duka. Ana se jogom počela baviti prije 12 godina, najprije kod zadarske instruktorice Sonje Jakšić, kod koje je neko vrijeme radila i kao njena asistentica, a potom i u školi joge Divya u Zagrebu, gdje je završila za instruktoricu.
– Bila je to ljubav na prvi pogled. Upoznavši jogu shvatila sam da je to poziv kojim se želim baviti. Završila sam stručnu edukaciju i evo otvorila svoj prvi “yoga studio”. Nazvala sam ga Anahata jer hatna znači srčana čakra, a ja sve radim od srca pa sam zbog toga, na jedan simboličan način, povezala ime studija i vlastiti doživljaj yoge. S radom smo započeli prošli tjedan i mogu reći da sam zadovoljna. Reakcije su izvrsne. Prvi tjedan smo imali besplatan tjedan za sve one koji su se htjeli upoznati s jogom. Većina od ljudi koji su došli u moj centar prvi put su se susreli s njom i, kako su mi priznali, nisu ni slutili da će otići kući s blagim upalama mišića, da joga vježbe itekako mogu razgibati cijelo tijelo i aktivirati mišiće za koje nisu ni znali da ih imaju. Neki su došli s predrasudama da je joga nekakav religijski pokret, što nema veze s istinom. Joga je drevni sustav vježbi koje jačaju tijelo i snagu disanja, te pozitivno utječu na našu sposobnost da se smireno suočimo s izazovima života, naglašava Ana.
Studio Anahata ima i jednu novinu: open class – otvoreni sat za sve razine, od početnika do naprednih. Svake subote, od 9 do 11 sati vrata studija su otvorena za sve one koji žele odraditi samostalno svoju praksu, u vlastitom ritmu ili uz pomoć instruktorice. Ukoliko ima nekakvih nejasnoća, Ana je na raspolaganju svima, bilo da postoje neke nejasnoće u vezi asana, bilo da polaznik treba neke dodatne instrukcije ili želi samo razgovor. U ponudi studija je i Ashtanga Mysore yoga, način na koji Ashtanga yogu poučavaju Sri K. Pattabhi Jois i njegov unuk R. Sharat u gradu Mysoreu, u Indiji.
Satovi se održavaju od ponedjeljka do petka ujutro u 9 sati te od 18 do 19:15 sati. Nezaposleni i umirovljenici imaju 10 posto popusta, a za invalide su satovi besplatni.