Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Savjetnička plaća veća od direktorske

04.11.2013. 23:00
Savjetnička plaća veća od direktorske


Skupština Zračne luke Zadar, nakon višetjedne sapunice, razriješila je dužnosti direktoricu te Luke Katicu Pupić Bakrač, a dok se ne raspiše natječaj i ne izabere novi čelni čovjek dužnost će obnašati Irena Ćosić.
Pupić-Bakrač svoju smjenu smatra političkom, jer kako tvrdi tvrtka koju vodi uspješno posluje.
Iza uspješnog poslovanja Zračne Luke Zadra krije se i pomoć koju je ta tvrtka godinama dobivala od države. Tako je, prema podacima koje resornog ministarstva, Zračna Luka u razdoblju od 2009. do 2013. iz državnog proračuna dobila 37,33 milijuna kuna za kapitalna ulaganja. Uz to u prošloj godini dobili su i 5,5 milijuna kuna poticaja za letove, dok je u ovoj godini taj iznos dvostruko veći. Do kraja godine Zračna luka Zadar dobit će 11 milijuna kuna samo za turističke poticaje za letove, što uglavnom ide kompaniji Ryanairu, pa je i to utjecalo na povećanje broja putnika u ovoj godini.
Prema ugovoru koji bivša direktorica ima nakon prestanka mandata ima pravo na mjesto savjetnice, a prema kolektivnom ugovoru koji je potpisala s novoosnovanim sindikatom u toj tvrtki uz to mjesto ide i koeficijent za plaću veći od onog direktorskog.