Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Velik odziv Zadrana

04.11.2013. 23:00
Velik odziv Zadrana


Organizacija za građanske inicijative u okviru projekta “Omogućimo to putem EU fondova” kojega financira Europska unija iz sredstava programa IPA Info 2011, organizirala je dvodnevnu radionicu za predstavnike organizacija civilnoga društva, javnih ustanova te lokalne i regionalne samouprave samouprave s ciljem pripreme sudionika za što bolje korištenje sredstava iz Strukturnih fondova te Kohezijskog fonda Europske unije.
OGI, u projektu u kojem je i Zadarski list partner, uz niz lokalnih samouprava s ovog područja, i drugih u zemlji, kao i medija, nastavlja time aktivnosti nužne za što veće iskorištenje fondova koji stoje na raspolaganju Hrvatskoj.
 Radionica je održana u Varaždinu a na njoj je sudjelovalo 28 predstavnika navedenih skupina s područja cijele Hrvatske.
Istaknut ćemo kao vrijednu činjenicu značajnog odziva sudionika s područja Zadarske županije, koja je sva aktivnija u raznim oblicima edukacija, ali i priprema i kandidiranja projekata prema fondovima. Kažimo da su ovdje bili Antonio Vučetić iz Općine Vir, Ante Ćurković (Lag Laura), Martina Đurković (Cinaz Zadar), Paulina Kulaš i Kristina Klapan (Grad Benkovac), Marija Sjauš Baždarić (Općina Novigrad), Lea Kučina, Krešimir Ćosić i Andro Magić (Općina Pašman), Norma Fressel (Javna ustanova Park prirode Vransko jezero),…