Kanađani slušali o hrvatskoj taktici u gašenju požara

Slika korisnika admin
Marinko KARAČIĆ
Kanadsko izaslanstvo posjetilo je protupožarnu eskadrilu u Zemuniku

Kanadski izvanredni i opunomoćeni veleposlanik u Republici Hrvatskoj Daniel Henri Andrew Maksymilk posjetio je prekjučer 93.  zrakoplovnu bazu Zemunik. Kanadskog veleposlanika, koji je u Zemunik  došao u pratnji  konzula i privremenog otpravnika poslova Williama Mccrimmona i vojnog izaslanika brigadira Charlesa Marka Hazletona, primio je zapovjednik baze brigadir Karol Lučan. Glavna tema bila je uloga  Protupožarne eskadrile koja u svom sastavu ima šest aviona Canadair  CL-415, koje proizvodi kanadska tvrtka Bombardier.

Brigadir Lučan je kanadske goste upoznao sa načinom održavanja kanadera, a tijekom boravka u Zemuniku Kanađani su se susreli sa dežurnom protupožarnom posadom. Kapetan posade bojnik Željko Žugaj  upoznao je kanadsko izaslanstvo sa gašenjem požara u ovogodišnjoj  protupožarnoj sezoni pri čemu je posebno istaknuta uloga kanadera u  gašenju požara na Pelješcu i Korčuli te sudjelovanju hrvatskih posada u  gašenju požara u drugim zemljama.

Brigadir Lučan istaknuo je kako Hrvatska ima jaku flotu protupožarnih aviona, iskusne i vrhunski osposobljene letačke posade kao i timove  zrakoplovno-tehničkog osoblja za održavanje protupožarnih aviona, a  efikasnost i hrvatska taktika u gašenju požara prepoznata je i izvan granica Hrvatske.

Na kraju posjeta kanadski veleposlanik se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i iznimnoj profesionalnosti i učinkovitosti hrvatskih protupožarnih posada ponudivši svu raspoloživu pomoć u komunikaciji sa Bombardierom oko održavanja hrvatskih kanadera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno