Muraj zatvoren za promet do kraja studenoga?

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Rekonstrukcija na Vratima sv. Krševana izvodi se u sklopu projekta HERA

Zbog kašnjenja radova na rekonstrukciji Vrata sv. Krševana,  Muraj će se za promet otvoriti najranije krajem ovog mjeseca. Iako su  iz Zadarske županije od Grada Zadra zatražili produljenje dozvole za izvođenje radova do konca prosinca, nadaju se kako se ipak radovi neće  oduljiti tijekom narednog mjeseca.

Hrvoje Grancarić, viši stručni suradnik iz županijskog UO za razvoj i  europske procese pojasnio je kako su radovi na Vratima sv. Krševana  zbog kojih je Muraj zatvoren za promet usporeni zbog velikih kiša.

- Druga faza radova na rekonstrukciji Vrata sv. Krševana je postavljanje hidroizolacije. Radovi su trebali biti gotovi krajem listopada, a nadamo se kako će se okončati krajem studenog. Za svaki slučaj imamo  dozvolu od Grada do 31. prosinca, pojasnio je Grancarić, podsjećajući  pritom kako je cesta na Muraju zbog spomenutih radova zatvorena od  sredine rujna.

Rekonstrukcija na Vratima sv. Krševana izvodi se u sklopu projekta  HERA, u sklopu kojeg se radi na uređenju Malog Arsenala i Prolaza cara  Augusta.

Kompletni radovi na Vratima sv. Krševana trebali bi biti gotovi krajem  godine, a kako navodi Grancarić, riječ je o kompleksnim i kompliciranim radovima.

- Na portalu i svodu učinjeni su konzervatorski i restauratoski radovi.  Radilo se različitim tehnikama čišćenja svoda jer su stabala na Muraju  pustila korijenje svugdje po fugama koje su se tako uništile. I Hidroizolacija je također potrebna jer je voda tuda protjecala i uništavala vrata,  a sada će se to izolirati i više ne bi trebalo biti takvih problema, kazao  je Grancarić.

I radovi na uređenju Malog Arsenala napreduju. U unutrašnjosti su  završeni arheološki radovi, pronađen je sustav mostova jer je to bio  predulaz u kaštel.

- Trenutno se radi na vanjskom dijelu uređenja Malog Arsenala koji  je zamišljen da se prenamijeni za turističke svrhe, rekao je Grancarić.

Dodaje kako su od sva tri projekta na kojima se radi u sklopu HERE,  radovi u Prolazu cara Augusta najmanje zahtjevni. I oni bi također trebali biti gotovi krajem godine, a predviđeno je na malom prostoru između Doma zdravlja i ugostiteljskog objekta postaviti info tablu, klupicu i hortikulturno urediti trenutno zapušten prostor.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno