Odjel za ekonomiju obilježava deset godina postojanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Šime Strikoman i njegovo vrlo isplativo fotografiranje

Milenijskom fotografijom Odjel za ekonomiju Sveučilišta u  Zadru počeo je jučer obilježavanje desete godišnjice postojanja. Zadarska ekonomija s radom je započela krajem 2005. godine upisom prve generacije studenata preddiplomskog studija menadžmenta, a 2008. godine upisana je i prva generacija studenata diplomskog studija menadžmenta. Odjel za ekonomiju trenutno ima upisano više od 400 studenata. Do sada je preddiplomski studij završilo 457 studenata, a diplomski 259 studenata.

Ocjena struke

U neposrednoj blizini Odjela fotograf Šime Strikoman poredao je  bivše i sadašnje studente, kao i djelatnike odjela, u oblik brojke deset. Prvi je ovo u nizu događanja kojim će se obilježiti važna obljetnica za zadarsku ekonomiju, kao i cijelo Sveučilište u Zadru.

Pročelnica Odjela za ekonomiju dr. sc. Aleksandra Krajnović kazala je  kako ih veseli ova obljetnica, ali je ujedno zalog za budućnost.

- Mislim da smo se uspjeli afirmirati na tržištu, pored velikih fakulteta  u Rijeci, Zagrebu i Splitu. Vjerujemo u budućnost ovog odjela, a smatramo kako se naš odjel pokazao iznimno važnim za Zadar, koji ima jako  veliku perspektivu. Naši rezultati su tu, ne samo broj diplomiranih, već i  ocjena struke. Prije nekoliko godina naš Odjel je, kao i ostali, prošao proces reakreditacije. Od međunarodnog povjerenstva dobili smo jednu od  najviših ocjena u Hrvatskoj, kazala nam je pročelnica Krajnović. Ona također naglašava veliku zapošljivost njihovih studenata. Naime, prije  određenog vremena proveli su istraživanje i tek mali dio njihovih bivših  studenata je bio na Zavodu za zapošljavanje.

Nedostatak kadra

- To je znak da nas je tržište rada prepoznalo. Iako, uglavnom je riječ o  osobama sa završenih pet godina studija, dok su prvostupnici manje  prepoznati, kaže Krajnović i dodaje kako im je problem nedostatak kadra. S upravom Sveučilišta ističe jako dobru suradnju.

- Htjela bih istaknuti odnos sa studentima koji nas doživljavaju ravnopravno. Oni imaju osobni pristup, mi smo za njih uvijek tu, od jutra do  mraka i oni to znaju, istaknula je pročelnica Krajnović.

Proslava se nastavlja svečanošću, prigodnim programom koji će se   održati 10. prosinca na Odjelu za ekonomiju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno