U nedjelju počinje sezona, Perić lovcima poželio dobru kob

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ

U organizaciji ražanačkog Lovačkog društva Kobac i njegovih čelnika predvođenih predsjednikom Nikolom Miletićem te lovne sekcije Ljubač s predsjednikom Mijom Ivancem, uz supokroviteljstvo Lovačkog saveze Zadarske županije, u Ljupču je upriličena ovogodišnja proslava blagdana biskupa sv. Huberta, zaštitnika lovaca i šumara. Tim povodom u crkvi sv. Martina održano je tradicionalno euharistijsko slavlje na kojem se je okupio velik broj lovaca iz svih 17 lovačkih udruga koje djeluju na prostoru Zadarske županije. Misu je uz don Jerolima Lenkića, predvodio župnik Jasenica i Vinjerca don Ante Delić. Euharistijsko slavlje uveličao je mješoviti župni zbor Sv. Martina.

Nedjeljom lov i misa

- Dragi prijatelji, braćo i sestre u Kristu, dragi lovci okupili smo se oko Stola Gospodnjega kako bi se zahvalili lučonoši i promicatelju vjere, zaštitniku lovaca i šumara biskupu sv. Hubertu za sva njegova životna dobročinstva. Ovaj blagdan nam želi reći prije svega da moramo na prvo mjesto staviti Boga. Budući da se lov uglavnom provodi nedjeljom nikako ne smijemo dozvoliti da nam nedjeljna sveta misa promakne. Na istoj toj svetoj misi moramo naći vremena da se duhovno obogatimo. Pozvani smo moliti sv. Huberta da možemo doći pred njega i zajedno s njim uživati rajsku slavu i ljubiti Boga kao što ga je on ljubio. Svima vama i vašim prijateljima lovcima koji ovog trena nisu među nama želim da vas dragi Bog čuva u lovu. Gospodin nas poziva da prihvatimo njegov zov i da puninom naših srca i naših duša ljubimo jedni druge kao što je to velikodušno činio naš svetac zaštitnik, sv. Hubert, istaknuo je don Ante Delić.

Po okončanju misnog slavlja svi njegovi sudionici okupili su se u obližnjem restoranu na podužem zajedničkom druženju uz lovačku večeru. Prigodnim riječima okupljenima se prvi obratio predsjednik Kopca te ujedno načelnik općine Ražanac Nikola Miletić a potom i predsjednik LSZŽ Damir Perić.

Nagrada Vjeki Suraću

- Čast i zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ovako velikom broju. Ovo je pokazatelj da dobro i ispravno radimo na zacrtanim projektima, a to su prije svega unaprijeđenje lovstva putem zaštite prirode, lovačke etike i lovnih običaja. Organizatorima ovogodišnje proslave sv. Huberta kapa dolje, a vjerujem kako ćemo se iduće godine ponovno okupiti u još većem broju. S ovog mjesta želio bih vam svima prenijeti pozdrave župana Stipe Zrilića i zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete. Kao što vam je poznato, ove godine nam ističe skoro 80 posto lovozakupa. Župan Zrilić je odobrio njihovo produljenje po dosadašnjim uvjetima, a u pojedinim slučajevima i još povoljnije. S obzirom da većina naših društava otvara lov u nadolazeću nedjelju, 8. studenog, uz lovačke običaje i poštivanje lovačke etike želim vam svima dobru kob. Pozivam vas da u subotu idemo u Zagreb na svečano obilježavanje 90. godišnjice Hrvatskog Lovačkog saveza. U Hrvatskom narodnom kazalištu bit će dodijeljena najveća odlikovanja s likom sv. Huberta. Svaka županija je delegirala po jednog člana, a naš Izvršni odbor je odlučio da se to najveće priznanje što se naše županije tiče dodjeli ovdje među nazočnom dugogodišnjem lovcu i kinologu Vjekoslavu Vjeki Suraću, rekao je Perić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno