Zubović: S Pagom pregovaramo oko povlačenja svih sudskih sporova

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Josip Zubović

Trgovački sud u Zadru nedavno je donio presudu kojom Komunalno društvo Kolan mora isplatiti Komunalnom društvu Pag iznos  od 649.647,65 kuna. Riječ je o dugu za isporučenu vodu koju KD Kolan  nikad nije platio Pažanima. Naime, paški komunalci još su  18. studenog  2013. tužili svoje kolege iz Kolana za naknadu štete u iznosu od  514.991,04 kuna, zajedno sa zakonskim zateznim kamatama, a 10.  veljače 2014. uslijedila je druga tužba radi potraživanja ukupno  134.656,61 kuna.

Komunalno društvo Kolan je u odgovorima na tužbu osporilo dugovanje prema Komunalnom društvu Pag, pravdajući se činjenicom  da je KD  Pag sljednik ranijeg Javnog poduzeća "Komunalnog poduzeća Pag" koje  je bilo u suvlasništvu Grada Paga, a tako i Općine Kolan koja je bila sastavni dio Grada Paga. Tvrdili su kako ova suvlasnička zajednica još uvijek  nije razvrgnuta, što se može utvrditi uvidom i u spis Trgovačkog suda u  Zadru. Za kolanjski komunalac, odnosno Općinu Kolan sporna je i valjanost cjenika po kojem mu je tužitelj obračunao isporuku vode, tvrdeći  kako na taj cjenik Općina Kolan nikada da nije dala suglasnost. Pažani  su, međutim,  ustrajali kod tužbe i tužbenog zahtjeva, smatrajući da je za  ovaj spor irelevantna okolnost da između Grada Paga i Općine Kolan nije  izvršena podjela vlasništva u pogledu nekadašnjeg Javnog poduzeća Komunalnog poduzeća Pag. Tvrdili su u tužbi kako je cjenik isporuke vode  postojao, te da se isporučena voda isporučuje i drugim subjektima po istom važećem cjeniku.

Na sudu je svoj iskaz dao i Josip Zubović, načelnik Općine Kolan koji je  tvrdio kako je ugovor između KD Kolan i KD Pag trajao tri mjeseca i da se   odnosio na isporuku vode.

Sud je, međutim, utvrdio kako KD Kolan Pagu nije platio cijenu isporuke pitke vode za mjesece siječanj, veljaču, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, rujan, listopad, studeni i prosinac 2013. Također je utvrđeno kako je KD Pag kolanjskom komunalcu i nakon raskida ugovora  nastavio isporučivati vodu upravo po cijeni iz samog ugovora, a to je bio  iznos od 3,61 kn/m3. Osim iznosa od preko pola milijuna kuna kojeg KD  Kolan mora platiti KD Pag, tu su i sudski troškovi u iznosu od 75.250 kuna koje također moraju podmiriti.

Načelnik Općine Kolan Josip Zubović kaže kako su žalbu na ovu presudu već uložili te kako je od sutkinje koja je vodila ovaj spor, ovakvu presudu i očekivao.

- Dokazat ćemo u daljnjem postupku da ne postoji nikakav temelj za  ovu tužbu. Nadam se da ćemo s Gradom Pagom usuglasiti distribuciju  vode, kao i suvlasništvo oko Komunalnog društva Pag. Intenzivno vodimo s Gradom Pagom pregovore oko povlačenja svih sudskih sporova i  dogovaramo se o daljnjoj suradnji, kaže Zubović. Vodu Kolanu trenutno  distribuira komunalno društvo iz Novalje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno