Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

I kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku

05.11.2017. 19:49
I kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku


Veličanstvena, povijesna noć navijača Hajduka u zadarskom kultnom kafiću Nita. U sklopu projekta otkupa dionica "Za sva vrimena!", Društvo prijatelja Hajduka Zadar je na donatorskoj večeri i na impresivnom Hajdučkom kvizu prikupilo 7.500 kuna i lansiralo se u vječnost.
– S prikupljenih 7.500 kuna ime DPH Zadar "za sva vrimena" bit će uklesano u tematskom parku koje će se iduće započeti graditi u sklopu stadiona Poljud u Splitu, kazao je Tomislav Dražić, predsjednik DPH Zadar.
U tematskom parku mogu sudjelovati svi tako što će donirati 7.500 kuna kako bi sakupili 3,5 milijuna kuna godišnje za otkup ukupno četvrtine dionica Hajduka.
– DPH Zadar je ovom akcijom iskazalo veliku ljubav prema Hajduku i postalo besmrtnim navijačem "majstora s mora", ponosno će Dražić.
Riječ je o nastavku akcije skupljanja sredstava pod nazivom "Ili jesmo ili nismo", s kojima će se u 10 godina otplatiti 24,53 posto dionica Hajduka koliko je trenutačno u vlasništvu Udruge Naš Hajduk. U akciji vrlo vrijedno i nadasve uspješno sudjeluje i DPH Hajduk.


Plaćanje na rate
– Taj iznos neće trebati platiti odjednom već u mjesečnim donacijama s iznosima koje članovi Hajduka odaberu u četiri razreda. Može se uplaćivati preko trajnog naloga, putem žiro računa ili uplatnice, objašnjava Dražić.
Prvi način donacije je 27 kuna mjesečno ili 324 kune jednokratno, drugi je 50 kuna mjesečno ili 600 kuna godišnje, treći je 91 kuna mjesečno ili jednokratno 1.092 kune, a četvrti 150 kuna mjesečno ili jednokratno 1.800 kuna.
– Svi donatori dobit će i skromne poklone ili knjigu "Bili dres u boji", ističe Dražić.
DPH Zadar je protekle godine bio najbrojniji DPH-a na "svitu i okolici". Naime, splitski Hajduk je kroz udruge Naš Hajduk i DPH imao 43 tisuće članova, od toga je DPH Zadar imao 1.073 člana iz Zadra i okruženja.
– DPH Zadar u ovoj godini dosad ima 690 članova s plaćenom članarinom. No, to nikako nije konačan broj naših članova, do kraja godine je još preko 50 dana, uvjeren je Dražić te poziva:
– Pozivam članove DPH Zadar na plemenitu Božićnu akciju darivanja krvi koja će se održati na Odjelu za transfuziju Opće bolnice. O svim detaljima moći će se uskoro saznati putem zadarskih medija i na Facebook stranici DPH Zadar, najavio je Dražić.


Pobjednici Obrovčani
Inače, u brojnoj konkurenciji najviše znanja o Hajduku na ovom jedinstvenom kvizu pokazala je ekipa DPH Obrovac predvođena predsjednikom Krešimirom Krešom Gendom.
– Nagrada je primjerena našem voljenom klubu, monografija "100 godina Hajduka", obznanio je Tomislav Dražić.
Riječ je petnaestoj po redu knjizi hajdukovog kroničara Jurice Gizdića u kojoj na preko 500 stranica svjedoči o 100-godišnjoj povijesti splitskih "bilih", a predgovor je napisao Michel Platini.
– U ovoj jedinstvenoj enciklopediji Hajduka je sve ono što je činilo fascinantnu povijest jednog od najvećih sportskih klubova u Hrvatskoj. Bolju nagradu nismo ni mogli poželjeti, s vidnim zadovoljstvom će Genda koji je čestitao DPH Zadar na uspješnoj akciji s kojom će vječno biti upisani u povijest Hajduka putem tematskog parka na Poljudu.
Uspješna akcija "odigrala" se uoči šokantno-sramotnog poraza Hajduka od već gotovo otpisanog fenjeraša Rupeša, i to pred svojom publikom na Poljudu.
– Razočarani i tužni jesmo, ali Hajduk nije od ove subote zato: "I kad gube i kad tuku, uvijek vjerni svom Hajduku", poručio je Ivan Pikunić koji je iz rodnog Sv. Filipa i Jakova prije šest i pol godina otrčao ultramaraton do Splita, dug 150 kilometara pod nazivom "150 kilometara za 100 godina Hajduka".