Za dječje igralište 1,35 milijuna kuna

Slika korisnika mkvanja
Natječaji i radovi u SC Višnjik
Raspisan je natječaj za građevinske radove uređenja velikog dječjeg igrališta. Ovaj tjedan kreće i raspisivanje natječaja za poslovne prostore koji još uvijek nisu u najmu. Danas počinju i radovi na uređenju sportskog vrtića...
Zvonko KUCELIN
Počeli radovi na izgradnji koturališta/klizališta

Sportski centar Višnjik raspisao je natječaj za građevinske radove uređenja velikog dječjeg igrališta koje bi se trebalo izgraditi na dijelu šumice u blizini spomenika Krešimira Ćosića, a koji bi trebali koštati oko 1.350.000 kuna bez PDV-a.

Natječajem se traži najpovoljnija ponuda za nabavu opreme i sprava za uređenje dječjeg sportskog igrališta te za građevinske radove.

Igralište bi trebalo sadržavati različite sprave i igrala prilagođene mlađoj i većoj djeci, a prostiralo bi se na oko 6.000 četvornih metara. Tako bi se mališani uskoro mogli penjati na igralištu u obliku broda, na adrenalinskoj mreži, ljuljačkama, klackalicama, liviatorskoj mreži te ostalim zabavnim spravama.

U natječaju je jasno navedeno kako je rok za dovršenje radova jedan mjesec, što uključuje praznike, blagdane i neradne dane i to računajući od dana uvođenja izvođača radova u posao. Dan uvođenja izvođača u posao utvrđuje se temeljem upisa u građevinski dnevnik. U navedeni rok od jedan mjesec za dovršetak radova uključena je primopredaja radova i sportskih građevina, a kako je naznačeno u projektno-tehničkoj dokumentaciji, i to nakon pozitivnog tehničkog pregleda uz ishođenje dozvole za uporabu.

Krajnji rok za dostavu ponuda je 26. studenog 2018. do 12 sati, a naručitelj se obvezuje uplatiti polog u iznosu od 40.000 kuna.

 - Ovaj tjedan kreće i raspisivanje natječaja za poslovne prostore koji još uvijek nisu u najmu. Riječ je o dva poslovna prostora od kojih bi se jedan trebao urediti za ugostiteljski objekt, a drugi za neku djelatnost vezanu uz sport. Osim toga, još tri manja poslovna prostora trebala bi se urediti u jedan u kojem će se urediti trgovina sportskom opremom, rekao nam je Denis Karlović, direktor SC Višnjik, koji ovih dana ima pune ruke posla. Naime, počeli su i radovi na izgradnji koturališta/klizališta, a koje bi trebalo biti otvoreno prvoga dana Adventa, 24. studenog. Radovi su u punom jeku i na budućem parku za pse.

 Danas počinju i radovi na uređenju sportskog vrtića.

- Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju te krećemo s radovima, najavio je Karlović istaknuvši kako su za vrtić dobili jako velik broj upita te je evidentno kako je uređenje sportskog vrtića prioritet.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno