Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Za dječje igralište 1,35 milijuna kuna

05.11.2018. 10:54
Za dječje igralište  1,35 milijuna  kuna


Sportski centar Višnjik raspisao je natječaj za građevinske radove uređenja velikog dječjeg igrališta koje bi se trebalo izgraditi na dijelu šumice u blizini spomenika Krešimira Ćosića, a koji bi trebali koštati oko 1.350.000 kuna bez PDV-a.
Natječajem se traži najpovoljnija ponuda za nabavu opreme i sprava za uređenje dječjeg sportskog igrališta te za građevinske radove.
Igralište bi trebalo sadržavati različite sprave i igrala prilagođene mlađoj i većoj djeci, a prostiralo bi se na oko 6.000 četvornih metara. Tako bi se mališani uskoro mogli penjati na igralištu u obliku broda, na adrenalinskoj mreži, ljuljačkama, klackalicama, liviatorskoj mreži te ostalim zabavnim spravama.
U natječaju je jasno navedeno kako je rok za dovršenje radova jedan mjesec, što uključuje praznike, blagdane i neradne dane i to računajući od dana uvođenja izvođača radova u posao. Dan uvođenja izvođača u posao utvrđuje se temeljem upisa u građevinski dnevnik. U navedeni rok od jedan mjesec za dovršetak radova uključena je primopredaja radova i sportskih građevina, a kako je naznačeno u projektno-tehničkoj dokumentaciji, i to nakon pozitivnog tehničkog pregleda uz ishođenje dozvole za uporabu.
Krajnji rok za dostavu ponuda je 26. studenog 2018. do 12 sati, a naručitelj se obvezuje uplatiti polog u iznosu od 40.000 kuna.
 – Ovaj tjedan kreće i raspisivanje natječaja za poslovne prostore koji još uvijek nisu u najmu. Riječ je o dva poslovna prostora od kojih bi se jedan trebao urediti za ugostiteljski objekt, a drugi za neku djelatnost vezanu uz sport. Osim toga, još tri manja poslovna prostora trebala bi se urediti u jedan u kojem će se urediti trgovina sportskom opremom, rekao nam je Denis Karlović, direktor SC Višnjik, koji ovih dana ima pune ruke posla. Naime, počeli su i radovi na izgradnji koturališta/klizališta, a koje bi trebalo biti otvoreno prvoga dana Adventa, 24. studenog. Radovi su u punom jeku i na budućem parku za pse.
 Danas počinju i radovi na uređenju sportskog vrtića.
– Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju te krećemo s radovima, najavio je Karlović istaknuvši kako su za vrtić dobili jako velik broj upita te je evidentno kako je uređenje sportskog vrtića prioritet.