Zadranin osuđen zbog prijetnji novinaru Indexa

Slika korisnika mkvanja
Zatvor za prijetnje putem Facebooka
INDEX
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru za hrvatske je prilike reagiralo iznimno brzo

Nakon niza prijetnji upućenih novinarima i redakciji Indexa, konačno je donesena prva osuđujuća presuda, piše index.hr.( https://www.index.hr/vijesti/clanak/zadranin-osudjen-zbog-prijetnji-novinaru-indexa/2040319.aspx)

Branimir Maltež iz Zadra osuđen je na šest mjeseci zatvora, dvije godine uvjetno, za prijetnje koje je preko Facebooka slao Indexovom novinaru Vojislavu Mazzoccu. 

"Završit ćemo posao naših očeva i didova"

Maltež je Mazzoccu poručio da se nalazi na tjeralici te da će “završiti posao naših očeva i didova, nemojte to zaboraviti bando jugoslavensko-partizanska tifusarska”, uz neizbježni pozdrav “za dom, spremni”. 

Sud je prijetnje ocijenio ozbiljnima i 24. listopada osudio Malteža. Doduše, presuda je još uvijek nepravomoćna i Maltež ima pravo žalbe.

Maltežom se bavio Odjel za terorizam i ekstremno nasilje

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru za hrvatske je prilike reagiralo iznimno brzo. Možda zato i što im je prijava došla iz policijskog Odjela za terorizam i ekstremno nasilje koji je i sam prijetnje ocijenio iznimno ozbiljnima.

U samo šest mjeseci od prijave policiji koja je podnesena u travnju, donesena je prva presuda koja ipak daje nadu da pravosuđe počinje ozbiljno shvaćati prijetnje novinarima. (index.hr)

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3 (2 glasova)