Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Do 28. studenog prijave za »Volontersku ruku«

05.11.2019. 15:00


Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu nagrada istaknutim volonterima/kama i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. Nagrada »Volonterska ruka« se dodjeljuje organizacijama i volonterima/kama koji/e doprinose razvoju i promociji volonterstva, a dodjeljuje se povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca.
Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera/ki i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.
Želja nam je potaknuti organizacije da se što više usmjere ka volonterskom potencijalu te da se njihov rad i trud dosad, ali i u budućnosti, cijeni i nagrađuje. Volontere/ke prijavljuju organizacije u kojima volontiraju ili su volontirali/e.
Na natječaj za dodjelu nagrade »Volonterska ruka« mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fondacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se, dakle, mogu neprofitne organizacije – organizatori volontiranja s područja grada Zadra i Zadarske županije.
Organizacije u priloženom obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za svoj razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije. Prijaviti se mogu: organizacije koje u svoj rad uključuju volontere/ke; organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva; organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika/ica; organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.
Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera/ki u dosadašnjem radu te volontera/ki koji/e su se posebno istaknuli u radu organizacije.
Obavještavaju se svi zainteresirani da obrasce za prijavu te upute za prijavitelje mogu pronaći na web stranici www.vczd.org, te da ih potom ispunjene pošalju na e-mail adresu [email protected] najkasnije do 28.11.2019. godine.