Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

HT PREMIJER LIGA U Dubravi se traži aspirin za abaligaške glavobolje

05.11.2020. 09:06


Abaligašku glavobolju momčad s Višnjika pokušat će večeras u 19 sati riješiti s aspirinom zvanim Furnir. U športskoj dvorani Dubrava očekuje igrače Veljka Mršića osmi ovosezonski protivnik u HT Premijer ligi koji spada u njen donji dom i preko kojeg se naravno planira zaliječiti goleme regionalne frustracije. Dakako, poučeni neugodnim iskustvom iz prošlog kola kad je u Krešinom domu dobar dio utakmice Zadrane »za nos vukla« Hermes Analitica momčad iz Dubrave se shvaća maksimalno ozbiljno i cilj je uz ostanak na samom vrhu ljestvice i što manji utrošak energije jer 48 sati poslije Furnira Zadar gostuje u Beogradu kod Partizana, i sigurno se želi koliko-toliko isprati dosad, malo je i reći, katastrofalan dojam u ABA ligi.


Efikasni domaćin
A za takve želje glavni preduvjet je kvalitetno odrađivanje zadataka poput Furnira koji ne bi trebao stvarati velike probleme ako se Mršićevi igrači postave onako kako se od njih i očekuje. Autoritarno, s maksimalnim pristupom i koncentracijom u svih 40 minuta, a ovakvi ispiti morali bi služiti kao idealan poligon za one najmlađe u zadarskoj svlačionici, što i nije bio slučaj prošli tjedan kad je s druge strane stajala slabašna Hermes Analitica. Večerašnji protivnik iz zagrebačkog predgrađa pokazao je da neće biti tek puki prolaznik u ligi, slavili su primjerice na Baldekinu (90:74), razbili su Vrijednosnice Osijek (90:64), a krasi ih brza igra na velik broj poena i to je detalj koji bi mogao u teoriji biti opomena za Mršićevu momčad. Nikako im se ne smije dogoditi nekakav mlaki ulazak u ovaj dvoboj i ne smije se Dubravi dopustiti ‘run and gun’ igra. Naravno, trebat će pripaziti na nekolicinu opasnih pojedinaca poput Zadranina Ante Smolića, bivšeg stanovnika svlačionice na Višnjiku Mislava Brzoje kao i na Luku Pandurića koji je svoj raskošni napadački arsenal demonstrirao kontra Šibenke sa čak 32 koša. Mršić stoga poziva svoje igrače na oprez jer nažalost ove sezone Zadru opasnost izgleda vreba ‘iza svakog kantuna’.


Nema opuštanja
– U domaćem prvenstvu smo u skoro svim utakmicama favoriti i od nas se očekuje pobjeda. Nismo gledali Dubravu neko vrijeme jer su bili u samoizolaciji, no u posljednjoj utakmici protiv Šibenke su odigrali jako dobro, pogotovo u drugom poluvremenu gdje su protiv domaće momčadi imali visokih plus 20. Imaju određenu kvalitetu. Vidjeli smo protiv Hermes Analitice da nema opuštanja jer početkom drugog poluvremena Hermes nam je napravio seriju 10-0 i tako nešto ne smijemo sebi više dozvoljavati – kazao je Veljko Mršić uoči novog premijerligaškog ispita nakon kojeg se želi ostati u liderskom sedlu, rame uz rame s Cibonom i Goricom koji su također na jednom porazu dosad, a opet treba i s krajičkom oka gledati prema Partizanu koji je na rasporedu u subotu. Stoga je za očekivati večeras u Dubravi široku rotaciju Zadra u kojoj će dobar dio minuta pripasti Juri Planiniću čiji je doprinos ove sezone više nego ozbiljan i od mladog Hercegovca se očekuje kvalitetan odgovor na terenu.
– Dubrava je dobra momčad, sada su bili su samoizolaciji pa ćemo vidjeti u kakvom su stanju. Mi smo bolja momčad kao što smo dokazali u domaćem prvenstvu i mislim da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje – zaključio je centar Zadra Jure Planinić.