Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Sinjani dužnici od lani

Autor:

04.12.2008. 23:00
Sinjani dužnici od lani

Foto: Filip BRALA



Tako je bilo i lani kad su došli u Jazine u sličnoj situaciji pa su nas razvalili dvadeset razlike – kaže Dević
Svaka utakmica na domaćem terenu u A-1 ligi nosi veliki pritisak za domaću momčad. Svakim kolom se potvrđuje velika vrijednost rijetkih gostujućih pobjeda jer ih je u 40 odigranih dosad postignuto samo pet. Izgleda da je princip obrnute psihologije na snazi jer što je manje pobjeda gostiju, povećava se pritisak domaćim momčadima, a one se s tim pritiskom, gledajući po dosad prikazanim rezultatima, izgleda, izvrsno nose. Identična situacija je i kod Borik-Puntamike čiji igrači se zasad odlično nose s tim pritiskom koje nose utakmice u Jazinama i sigurno je da će se znati i nositi s njim u subotu kada dolazi i možda na papiru najlakši protivnik sinjski Alkar. No kažu: Kad se jednom opečeš, pušeš i na hladno, a s tom krilaticom započeo je razgovor i organizator igre Puntamičana, Ante Dević, koji se na spomen Alkara odmah prisjetio prošlogodišnjeg debakla u Jazinama upravo protiv Sinjana.
– Istina je da su od svih momčadi u najnezahvalnijoj situaciji i da nisu dosad prikazali kontinuitet kvalitete, ali tako je bilo i lani kad su došli u Jazine u sličnoj situaciji pa su nas razvalili dvadeset razlike. Zato, prije svega, moramo biti maksimalno oprezni i odigrati na visokoj razini i obrambeno i napadački, ako mislimo upisati nova dva boda.
Motiva sigurno ne nedostaje. Revanš za prošlogodišnji poraz i ugodniji praznici s pozitivnim omjerom sigurno su veliki poticaj.
– Sigurno da će nam biti puno veseliji blagdani ako pobijedimo u subotu, ali uoće ne razmišljam o nekakvom porazu, jer smo mi ti kojih se treba bojati i vjerujem da neće biti problema u subotu.
Sinjani su vrlo neugodna momčad u kojoj su četvorica igrača nositelji igre. Tanja klupa ih je koštala nekih poraza (dva domaća poraza). Treba pripaziti na Ramljaka i Gaurinu koji su se iskazali pogotovo u skakačkom dijelu.
– Dosad je bilo tako, ali ne mora značiti da baš protiv nas neće proraditi neki igrač koji se dosad nije iskazao. Sigurno svi igrači u njihovu rosteru znaju igrati i pogoditi koš tako da se ne možemo koncentrirati samo na tih par njihovim igrača. Pozornost će biti povećana na igrače od kojih prijeti najveća opasnost, no mi moramo više misliti na našu igru nego na njihovu.
Kako će vama igračima sjesti ova mjesečna pauza (osim utakmice u Kupu). Hoće li vam koristiti ili štetiti?
– Vjerujem da će nam više koristiti jer nas ima dosta načetih s ozljedama tako da će se neki uspjeti zaliječiti i sigurno da ćemo dobiti priliku u ovih mjesec dana još se bolje uigrati jer nas u 2009. čekaju pravi izazovi. Odigrat ćemo u međuvremenu četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića tako da se sigurno nećemo ulijeniti tijekom blagdana. Morat ćemo pripaziti na blagdansku trpezu jer otvaramo novu godinu s najjačim protivnikom, Cedevitom u Jazinama, i ako uspijemo tu utakmicu uz ovu s Alkarom u subotu, pobijediti, akcije za Ligu za prvaka će nam porasti do neba. Zato treba raditi i raditi na treninzima i sigurno će nam se taj trud isplatiti – zaključio je Dević.