Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Blagdanski ugođaj u Ulici kralja Tvrtka

04.12.2011. 23:00
Blagdanski ugođaj u Ulici kralja Tvrtka


U Biogradu na Moru ovog je vikenda otvoren veliki Božićni sajam, koji će se ove godine održati u tri navrata, u još dvije subote što slijede. Za tu namjenu u Ulici kralja Tvrtka postavljeni su štandovi za izlagače i velika pozornica za nastupe glazbenika te je ta mala ulica poprimila veselo i šareno sajamsko ruho.
– Posebnost ovogodišnjeg sajma je u tome što ga smo upriličili u tri navrata da bi veliki broj izlagača i sudionika sajma imao priliku ponuditi svoje uratke, ali i kako bismo potaknuli i tradiciju održavanja ovakvih sajmova te doprinijeli većem predblagdanskom ozračju u gradu, kazao nam je dogradonačelnik grada Biograda Marijan Stopfer.
Organizatori su iznimno zadovoljni odazivom trgovina, ugostitelja, udruga i obrta, koji zajedništvom nastoje učiniti najviše što se može. Na štandovima se moglo naći različitih blagdanskih ukrasa, aranžmana sa svijećama, ručno izrađenih šeširića, rukavica i kapa, raznih ukrasnih predmeta od školjki i drugih prirodnih materijala te nakita. Spiza i kolači posebna su priča, a uz proizvode od meda i smokava na štandovima se nudio bogat izbor tradicijskih kolača, sve po cijeni već od pet kuna pa naviše.
Svoje biljne i kozmetičke proizvode ponudio je i poznati biogradski PTO obrt Nekić te zadarski proizvođači biljnih pripravaka, u za ovu priliku prikladnom blagdanskom pakiranju.
Nije potrebno posebno naglašavati da su se domaći ugostitelji pobrinuli kuhano vino kako to i ide u tim prigodama, a za zabavu gostiju bili su zaduženi Berekini. S Djedom Božićnjakom koji je, također, stigao na sajam htjeli su se slikati i mal, ali i oni malo veći. Bez sumnje, dobar početak predblagdanskog ozračja u Biogradu.