Tri R - red, rad i radost

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Štićenici komune u Nuniću sa svojim gostima

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić pohodio je u subotu deset mladića koji su iz cijele Hrvatske, a nalaze se u zajednici sv. Ante Padovanskog Mondo Nuovo u Nuniću. U mjesecu borbe protiv ovisnosti nadbiskup je želio podržati njihovu odluku da postanu dijelom te škole koja poučava vrijednostima istinskog života, u kojoj upoznaju sebe i hrabro se suočavaju s teškoćama života, ostavljajući za sobom nekadašnje iskustvo ovisnosti.

Mons. Puljić je upoznao njihova vrijedna zaduženjima u mnogim radionicama koje imaju, između ostalog, vlastiti su proizvođači meda, bave se i maslinarstvom te je nadbiskup pohvalio njihovu marljivost i razvijene talente.

Dnevni raspored predstavila je Ivana Buterin, voditeljica zajednice; stručno prati rad Mondo Nuova koji u Hrvatskoj svoju jedinu kuću ima u Nuniću, uz još osam kuća u Italiji. Mons. Puljić je izrazio priznanje njihovoj odluci da dođu u tu zajednicu koja im je odskočna daska za povratak u zdravi život te im je čestitao kako im je dan ispunjen smislom i kvalitetno.

- Praćeno molitvom, najbolja terapija je držati se reda tijekom dana. Ako se čovjek drži reda, uz to radi, to će stvoriti radost. To su tri R - red, rad i radost. Posljedica toga je ono što se vidi i osjeća - rod. Red, rad i radost urodili su rodom, rekao je mons. Puljić mladićima, zadovoljan zbog njihova zajedništva i ostvarenog bratstva i otkrivanja smisla života.

Na ta tri R jedan je mladić dodao još jedno - raj, kojeg su mladići zaista stvorili, oplemenivši to nekad zapušteno mjesto gdje se sada rađaju novi životi sposobni nadvladati nevolje i otkrivati životni smisao.

- Nema čovjeka koji ne želi naći smisao u životu. Čovjek može ostvariti smisao stvarajući, radeći, ali i po patnji. Vaša odvojenost od obitelji i sve što ste doživjeli je patnja. Ali ona, kao i Isusova patnja, ima smisla. Vrijeme u zajednici je blagoslovljeno vrijeme kušnje i odluke: kušnje da dođete do spoznaje "mogu" i odluke "hoću". Sve što tu učite i primate zalog je uspjeha u vašem daljnjem životu, poručio je nadbiskup mladićima.

Uz svakodnevni rad, mladići dnevno i mole, primjerice, ujutro pohvale, svakog dana u 15 sati spomenu se Isusove muke, a navečer aktualiziraju Božju riječ u svom životu.

Blagdanski ukrasi na Relji
Pozivaju se Zadrani da u došašću pohode štand mladića na Relji u Zadru i na taj način podrže njihove aktivnosti; mladići prodaju plodove svojih marljivih ruku, između ostalog i figure za jaslice koje su sami izradili i obojali, a za Božić mogu na najljepši način ukrasiti blagdanski duh obiteljskih domova.
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno