Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadrani darovali Balakovu ostanak na klupi Hajduka

04.12.2011. 23:00
Zadrani darovali Balakovu ostanak na klupi Hajduka


U 17. kolu Prve HNL Zadar je na Poljudu doživio minimalni poraz i time zaključio jesenski dio prvenstva. Međutim, ako pogledamo izvještaje s te utakmice lako je zaključiti da su više od igre imali Zadrani, stvarali prigode, ali i promašivali. Na kraju je Anas Sharbini pogotkom u 74. minuti donio “bilima” pobjedu i smanjenje zaostatka za Dinamom na 6 bodova.
Navijači Hajduka podržavaju trenera Balakova, burnim su ga pljeskom pozdravili kada je službeni spiker pročitao njegovo ime prije početka utakmice. Zadrani su bolje otvorili susret, Mršić je u 16. minuti pucao s nekih desetak metara, Maloča se požrtvovno bacio i spasio da lopta ne pogodi mrežu Subašića. S druge strane Tomasov nije najbolje reagirao kada se sam našao ispred Gluića. Imali su mnogo sreće domaćini u 24. minuti, Santini je pobjegao, Inohi je pucao, Subašić je kratko odbio loptu koja je stigla do Begonje čiji udarac s gol-linije izbacuje Maloča. Gostujući čuvar mreže prvi put je bio na ozbiljnijem iskušenju u 41. minuti kada je slobodni udarac s 25 metara izveo Anas Sharbini, a zadarski vratar uspio je izbaciti loptu u korner. U nastavku susreta prvi su priprijetili gosti, no najbolji strijelac Zadra i Prve lige Ivan Santini nije uspio iz blizine poslati loptu u mrežu “bilih”. Izglednu priliku promašio je u 55. minuti Begonja, pucao je glavom s 5-6 metara, iako neometan, ravno u Subašića. Spasio je Gluić da Hajduk u 59. minuti ne povede. Nakon centaršuta Anasa iz blizine je Tomasov pucao glavom, no vratar gostiju uspio je izbaciti loptu u korner. Razočarana Torcida igrom momčadi počela je skandirati “Skinite dresove”.
Mučenje na terenu i na tribinama domaćini su prekinuli u 74. minuti kada je Anas Sharbini na ubačaj M. Barišića pogodio desni donji kut vratiju gostiju, a lopta je uz pomoć vratnice ipak ušla u mrežu. Hajduk je u jednoj slaboj utakmici ipak osvojio tri nova boda i na zimsku stanku otišao sa šest bodova zaostatka u odnosu na vodeći Dinamo. Pobjeda je najvjerojatnije produžila život Krasimiru Balakovu na klupi bilih. Slab nogomet u dalmatinskom derbiju, ali na kraju taj detalj će izbljedjeti baš kao što je i igra bila blijeda. Anas Sharbini je sretnim i spretnim udarcem presudio pobjednika u utakmici koja je mogla završiti neodlučeno, bez golova, ništa-ništa, takav je to balun bio.
Trener Hajduka Krasimir Balakov na mješavini bugarsko-hrvatskog komentirao je utakmicu sa Zadrom.
Ovo je najteža i najslađa pobjeda od kada sam ja na klupi Hajduka. Približili smo se Dinamu na šest bodova, ali to nije naš cilj. Za Hajduk u ovom trenutku jedna pobjeda ili slab rezultat ne mogu promijeniti naš realitet. Može se reći i da sam zadovoljan, Anas Sharbini je igrač utakmice. Velika odgovornost je na Anasu koji je kada smo ostali bez Andrića poveo naše mlade igrače. Mladi su odigrali ovu utakmicu za svaki respekt.
Dalibor Zebić, trener Zadra, nije bio potpuno nezadovoljan unatoč porazu.
– Smatram da smo se dobro suprotstavili Hajduku. Igrali smo solidno, a poraz je došao zbog jednog detalja, za Hajduk sretnog, za nas nesretnog. Imali smo bolje prigode, ali smo u drugom poluvremenu pali. Popustili smo pod naletom Hajduka i primili zgoditak. Čeka nas borba za ostanak u Prvoj HNL. Smatram da ovakvom igrom možemo očekivati i bodove na gostovanjima, ali moramo popraviti efikasnost. Na Poljudu smo promašivali i to nas se osvetilo.


HAJDUK – ZADAR 1:0


SPLIT – Gradski stadion Poljud. Gledatelja 5000. Sudac Ivo Krečak (Šibenik ) 6,5. Strijelac : 1:0 An. Sharbini (74′)
HAJDUK: Subašić, Maloča1, Inoha, Barišić, Lima, Radošević, Ljubičić, Tomasov, Sharbini, Vukušić, Lendrić7, Gabrić2, Vuković, Milić Trener: Krasimir Balakov
ZADAR: Gluić, Con, Jonjić, Gržan, Vasilj, Pezo, Ivančić, Begonja, Banović, Mršić, Santini, Sarić, Muić, Hajdini




Prva HNL


Rezultati 17. kola: Hajduk – Zadar 1-0 (Anas Sharbini 74), Lokomotiva – Inter 2-0 (Komorski 24, Bule 54), Slaven Belupo – Split 2-0 (Bušić 23, Mujanović 59), Karlovac – Zagreb 3-3 (Štefančić 53, Sopčić 79, Barišić 85/ Mitrović 6, Pavlović 27, Medić 74), Varaždin – Šibenik 2-1 (Vugrinec 61-11m, Sačer 85/ Jakoliš 1), Lučko – Rijeka 1-1 (Novak 63/ Mance 28), Cibalia – Dinamo 2-2 (Koledić 19, Kresinger 87/ Kovačić 54, Ibanez 75), Osijek – Istra 1961 2:1 (Gavrić 38, Barišić 80/Roce 35)
Dinamo 42, Hajduk 36, Split, Slaven B. 31, Osijek 26, Lokomotiva 25, Rijeka, Inter 24, Cibalia 23, Zagreb, Zadar 22, Istra 1961 17, Lučko, Karlovac 15, Šibenik 14, Varaždin 8